CIVET D'ISARD
Per a 6 persones
Per la maceració

2 i 1/2 kg de carn d'isard
1/4 l d'oli
1 l de brou d' aviram
farina
pebre
sal

2 pastanagues
2 cebes
2 porros
1/2 l de vi negre de bona qualitat
canyella sense moldre
pebre negre en gra
fulla de llorer
farigola

En un bol gran, prepareu la maceració, posar la carn d'isard, prèviament neta, tallada en forma de daus grans, incorporeu les pastanagues, cebes, porros tallats en trosets, afegiu-li el pebre negre en gra, el llorer, la farigola, la canyella sense moldre. Banyeu tot en vi negre. Deixar-ho macerar 24 hores en un lloc fresc.

Passat aquest temps, colar-lo tot i separeu la carn de les verdures. Enfarinar la carn i, en una paella al foc amb oli calent, deixeu daurar els trossos de carn donant-li voltes per a que es daurin per igual. Quan estigui tota la carn daurada, reserveu-la en una cassola de fang. Poseu una altre cop la paella al foc, i amb el mateix oli poseu tots els elements de la maceració, menys el vi. Deixeu-lo ofegar. Passats uns 15 minuts, afegiu-li el vi de la maceració, remeneu constantment amb espàtula de fusta. En un cassó apart, poseu el brou al foc.

Quan estigui caient, afegiu-li tot el que teniu a la paella, deixeu-lo bullir uns 15 minuts més. Retireu-lo del foc i passeu tot pel colador xino, incorporeu-lo a la cassola de fang on està la carn d' isard, adobeu, i deixar-ho a foc lent fins a que la carn estigui tendra. Serviu en la mateixa cassola.


(Text extret del recetari del restaurant "El tunel del Port")