FACULTATS I DEURES DE L’INSPECTOR. OBLIGACIONS DE L’INSPECCIONAT

 

1-               L’inspector està limitat pels principis de legalitat, proporcionalitat i favor libertatis. Pel que fa al dos darrers a la teoria es pot llegir: ”...Sempre distingint entre inspeccions habituals (ordinàries) de les que es realitzin davant sospita o indici d’irregularitat, en situació o no de perill, segons els antecedents o antiguitat de l’empresa...”. Podries explicar i posar exemples del que això significa?.

 

2-                 Pot ser inspector de consum un membre de la Policia Municipal?. Justifica-ho.

 

3-                 El sigil professional és un deure de l’inspector. El seu incompliment pot ser una infracció o un delicte. Connecta’t a Internet, recupera el Codi Penal i intenta determinar quan serà considerada  infracció o delicte la conducta abans descrita.

 

4-                 Sense àmplies facultats la labor d’inspecció resultaria impossible. Accedir als establiments n’és una de elles. Però, és una facultat sense límits? Comenta-ho.

 

5-                 Què és necessari per a que l’inspector pugui entrar legalment al domicili d’una persona física? Consulta l’article 18 de la Constitució.

 

6-                 A l’apartat e) de l’article 4 del decret 206/1990 es llegeix que l’inspector podrà "...Assistir amb d'altres agents de l'autoritat competent al tancament o a la clausura d'establiments.”. Interpretes que és facultat de l’inspector tancar un establiment?. Justifica-ho.

 

7-                 En front de les facultats de la inspecció trobem els deures dels inspeccionats. Fes una relació de les obligacions de l’inspeccionat que donarien lloc a ser considerades infraccions en cas d’incompliment.

 

8-                 De vegades s’ha dit que la inspecció es el braç executiu de l’administració de consum. Podries justificar aquesta expressió?.

 

9-                 Al Codi Penal trobem delictes que poden cometre els inspectors en la seva activitat. Podríem agrupar-los en:

a-                  delictes contra els drets individuals reconeguts a la constitució

b-                 contra la fe pública

c-                  comesos en l’exercici del càrrec

Localitza’ls al Codi Penal, relaciona els concrets delictes de cadascun dels apartats i fes constar el número del article en qüestió.

 

 

 tornar al tema