DROW O ELF FOSC
Com són?

Es caracteritza per tenir el cabell blanc, la pell negre i els ulls vermell, grocs o violestes (els dos últims són els menys freqüents). El color dels ulls és degut a que tenen visió infrarroja. Tenes també poders màgics i resistència a la màgia de manera innata. Com a punts febles, són débils a la lum del dia degut a que la seva existència està lligada a la foscor de la profunditat de l'Antípoda Fosca. A més a més les armes drow (normalmente fabricades amb Admantita) perden lentament les seves propietats màgiques si s'exposen a la llum solar. Els semi-drows són una barreja de drow i humà, i comparteixen característiques d'ambdós. S'ha de tenir present que els naixement de fills entre drows i humans habitualment és forçat. Els drows són molt intel·ligents, àgils i carismàtics, però tene una certa fragilitat física igual que els elfs de la superfície. Com raça són diabòlics. Els varons drow són delegats a funcionas sense cap importància dins la societat, això implica que el seu poder es limita a convertir-se en els millors mags, guerrers, en generals en els millors en que puguin. En general l'activitat de la societat Drow està en torn a la dones, elles poden obtenir la posició social que desitgen dins la societat, però la majoria es dedica al culte de la deesa Lolth convertint-se en sacerdoteses, no és extrany trobar-se dones que practiques la màgia o entrenades per la batalla cos a cos. La majoria dels drow, sobretot els guerrers tenen poder innats com el Globus de la foscor, el "Fuego Fatuo" i poders de levitació proporcionats per les insignies de rang de les seves Cases. Els drow odien en els seus cosins de la superfície, els elfs, ja que els consideren dèbils i traidors. De tota manera els drows consideren traidors a qualsevol altre raça que no siguin ells.

Societat drow
La societat drow és matriarcal. Les dones tenen una constitució física més gran que els homes, això fa que siguin més altes i fortes. Des que els Drow es van desterrar a l'Antípoda Fosca han tingut el poder dins de la societat. La majoria dels drows varons tenen por de les femelles, que els tracten cruelment. Ells han de tenir respecte per les femelles, i qualsevol petita falta cap a elles pot ser castigada amb tortures.
Els únics varons afortunats són els que a caprici de les femelles són buscats per aconsellar en situacions concretes, però sense rebre mai cap reconeixement i donant gràcies al fet de seguir vius per no haver-se equivocat. El mag més poderòs, i sempre amb el suport de la de la casa principal, pot arribar a convertir-se en Arximag de la ciutat, això el converteix en l'Arximag amb més coneixements de lo arcan, tot situant-lo en definitiva en l'objetiu a vencer, ja que tots volen ocupar el seu lloc. Com anècdota a la ciutat de Menzoberranzan, l'Arximag és l'encarregat de proporcionar llum màgica diàriament a una gran estalagmita, coneguda com pilar de Narbondel situat al centre de la ciutat, que té com a missió indicar el pas del temps als Drow, en funció de com puja la llum pel pilar. Es
tracta d'una societat molt jerarquitzada, en la que les Cases definides per famílies Drow, estan ordenades segons el seu poder. A Menzoberranzan, el poder de la ciutat el té el Consell Regent, format per les vuit cases més poderoses. La Primera Casa (i per tant la més antiga, poderosa i gran de totes) és la Casa Baenre, la Mare Matrona d'aquesta viu molts anys (es diu que tenen més d'un mileni). Una Casa Drow està composta per una mare matrona cleriga de Lloth, que és la que té el poder. Podríem situar en la mateixa posició al Patró de la casa, però ell està sotmés al caprici de la matrona. La matrona és la que fa fora a qui no és d'utilitat. A continuació trobem als familiars directes, qualsevol que tingui parentiu amb la matrona. Són considerats nobles dins la casa, i tenen un rang més gran quan major és el parentiu de sangamb la matrona. Recordem que les femelles estan sempre per sobre dels mascles. De tots els nobles, el mascle més hàbil en el combat és el Mestre d'Armes de la Casa. Finalment, trobem a als guàrdies de la casa i al final de l'escala els esclaus: drows i races inferiors com els orcs, kobolds i les demés que viuen a l'Antípoda Fosca i que han estat capturats. El mètode que té una Casa per aconseguir un nou lloc en la jerarquia dins la Societat és fent que desaparegui la Casa situada per sobre a la jerarquia. Això s'aconsegueix amb una guerra soterrada. La Casa que busca aconseguir el poder, ataca inesperadament la Casa a abatre, esperant la situació més adient. Aquesta guerra tan peculiar exigeix que totes les Cases es vigilin continuament, ja que han de ser cautes i observar totes les Cases situades per sota d'elles. Per això, es defineix dins la legalitat per poder derribar a una altra casa, l'erradicar a tots i cadascun dels membres nobles de la Casa atacada. Per no se un delicte no poden deixar testimonis, és a dir no pot haver-hi supervivents, d'aquesta manera es considera que la Casa no ha existit mai, no que hagi estat elimnada. Es cas de sobreviure el noble de rang més baix de la Casa per explicar l'atac a la Casa, la Casa atacant sigui condemnada a la seva pròpia desaparició. Aquesta execusió la porten a terme les cases del Consell Regent. Els altres membres de la Casa atacada, és a dir, soldats, eslaus i possessions passe a ser de la Casa guanyadora, i això la fa més poderosa.
Religió

La deesa principal dels drows és Lloth, també coneguda com Lolth o Reina Aranya. És una deesa diabòlica caracteritzada per fomentar el caos entre els seus fidels. Adopta la forma d'una increible aranya o d'una dona de bellísimes faccions. Tots els drows ue segueixen el culte a un altre deu és considerat un heretge i un traidor, el coneixement d'aquest fet per part de la Regència de la ciutat suposa la condemna a mort de l'heretge.
Les sacerdoteses de Lloth són exclusivament dones nobles. Obtenen el seu poder clerical de la comunió amb la seva Deesa mitjançant precs adreçats a ella. Per poder se sacerdoteses necessiten una preparació de décades, dedicades exclussivament al culte caòtic de Lloth. A la ciutat drow de Menzoberranzan reben la preparació a Arach-Tinilith, acadèmia situada a Tier-Breche, juntament amb altres dos escoles importants, Melee-Magthere i Sorcere (Acadèmia de Guerrers Drow i de Mags, respectivament). Al front d'Arach-Tinilith es troba la suma sacerdotesa, aquella que rep el favor de la Deesa per sobre de les altres, normalment es tracta de la primera sacerdotesa de la Casa Regent. L'ús de fuets de serps amb verins mortals està reservat a sacerdoteses de renags alts. Aquests fuets tenen a les puntes caps de serps.

Deidats
Lloth: deesa de les Aranyes, antiguament coneguda com Araushnee fins que va traicionar a la reste del pateó èlfic (Seldarine) en cometre un atemptat contra la vida del seu líder, Corellón, de qui era la dona. Va ser desterrada i convertida en dimoni tanar'ri, però el seu poder segueox sent comparable al d'una deesa i així se la considera. El seu culte està basat en el caos. La seva representacio o avatar és una dona molt maca, generalment vestida de negra, però els rumors diuen que sols tindria el cap de dona i que el seu cos seria d'aranya. Se la pot trobar vagant dins l'Abisme en una red de pous deminíacs, a l'interior del cercle seixanta-sis.
Kiaransalee: antiguament una matrona drow maga que va ascendir a deietat en convocar una força increiblement gran de no-morts per poder-se venjar d'uns enemics que l'havien ofés, Kiaransalee està boixa, però té una ment molt aguda quan vol i mai oblida una ofensa. El seu domini és el de la venjança i és aliada de Lloth, bàsicament perque no té suficient poder com per desenterdre's d'ella. Es diu que el riure és com el gel i el seu símbol una mà de dona drow plena d'anells i joies d'or.
Selvetarm: fill de Vhaerun i una deesa èlfica menor (Zandilar), va créixer amb laseva mare i la seva tieta Eilistraee i era fàcil pensar que es convertiria en una deidat bona aliada a elles, però Lloth, la seva àvia, va aconseguir enredar-lo per acabar matant i absorvint l'esència d'un dimoni molt poderós; tan poderós era el dimoni que va acabar per tenir el control i el va convertir en una marioneta a mans de Lloth. Conegut com L'Aranya que Guarda, és un fidel servent de Lloth, el patró dels guerrers de la deesa i sols és capaç d'apreciar la bellesa del combat més violent. El seu domini principal és la guerra.
Vhaerun: fill de Corellón i Araushnee, es va trobar embolicat en una parany d'Araushnee per a traicionar a Corellón, en veure's descobert va fugir. Està oficialment desterrat del panteó Seldarine, però tampoc està en bones relacions amb la seva mare. Accepta sota la seva protecció a les resta d'elfs, no sols drows, defensant principalment la igualtat de dret entre sexes (a vegades fins i tots afirma la superioritat delsmascles) i sobre tot la creença de que els elfs són la raça superior que hauria de governar Faerun. És el deu dels trapelles i se'l coneix com el Lord Emmascarat, per aixì el seu símbol és una màscara. El seu aspecte és el d'un drow de faccions boniques, i el seu cabell canvia de color segons l'humor de que està.
Eilistraee: filla de Corellón i Araushnee i germana de Vhaerun, tot i que la seva mare va intentar-la involucrar-la en la traició finalment va quedar demostrat que no va tenir res a veure. Tot i això, va demanar l'exili del panteó, preveient el que podria passar amb els drows més endavant. És l'única deitat bona del panteó drow i sovint l'exclouent. Els seus seguidors busquen el retorn a la superfície de la que van ser expulsats, per a viure en pau una vida digna i sense conflictes. Els seus dominis principals són la dança, la cancçó, la bellesa i la lluna.
Ghaunador: el deu dels llims i les babasses, en realitat no és verdaderamente una deidad drow, però les seves criatures viuent sobretot a la Infrafoscor i molts que no tenen on anar acaben a les seves mans. Està enemistat amb la reste de deidats del panteó, però especialment amb l'Eilistraee, que és la que més actes directes ha tingut en la seva contra. Ensenya que els més forts han de destruir als dèbils. Els seu domini principal són els llims.