|
i Recursos Pedagògics |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
Va ser una sessió doble amb places limitades per als docents interessats en conèixer el el complex i les instal·lacions de transformació de la indústria càrnica i el seu potencial com a recurs didàctic. La visita va permetre conèixer una empresa del sector agroalimentari, que compta amb una àmplia experiència i que desenvolupa totes les activitats ramaderes, industrials i comercials necessàries per arribar al consumidor i especialment sense intermediaris. Visites turisme industrial Es subministrà informació sobre els objectius que tenen per tal de millorar el rendiment de les explotacions ramaderes i poder atendre les necessitats dels consumidors, oferint productes segurs pels rigorosos controls sanitaris. Per assolir-ho compten amb equips tècnics, modernes instal·lacions i equips de professionals, que els permet comptar amb la certificació de qualitat ISO 9002 de tots els processos. El grup d'empreses, creat per uns pioners del nostre país, són la cooperativa Agropecuaria de Guissona, S. Coop. Ltda. que realitza la cria i l'engreix de les aus i del bestiar, i la Corporació Alimentaria Guissona, SA. que desenvolupa totes les activitats industrials: la fabricació dels pinsos, el sacrifici, la transformació i l'elaboració dels productes càrnics i també les activitats comercials. Des de 1959 han anat incorporant a l'estructura productiva, empresarial i comercial tots els elements necessaris per realitzar una integració vertical i així tancar el cicle productiu complet del producte càrni. La realització del cicle productiu complet de aquest producte ha esdevingut un repte per tota l'organització. Actualment el Grup duu a terme tots els processos, des del naixement de les aus i el bestiar, passant per la fabricació dels pinsos, la cria i engreix dels animals, el sacrifici, la transformació i l'elaboració dels productes fins a la seva distribució i la venda directa mitjançant les tendes “BonÀrea”. La visita guiada es va realitzar per les instal·lacions que tenen 100.000 m2, per mitjançant un tren elèctric, on podran conèixer el procés productiu que segueixen els diversos productes càrnics, a més de contemplar l'assecador natural de pernils amb uns set-cents mil en procés de curació. Podeu consultar al pàgina web. En aquesta sessió vàrem poder:
BonÀrea Detalls gràfics de la visita
Aula de Recursos de Tecnologia
|