Els greixos són nutrients que també anomenem lípids o grases.
L'
oli, la
mantega, els
embotits i la
xocolata són alguns exemples de greixos.
Igual que els hidrats de carboni, els greixos ens aporten una gran quantitat d'energia. També els utilitzem com a combustibles cel·lulars.

És necessari menjar greixos però no s'ha d'abusar d'aquests aliments, perquè s'acumulen al cos en forma de grassa i són molt difícils d'eliminar, això si, ni tots els greixos són iguals ni la seva presència en la nostra dieta ha de ser la mateixa.
La dieta dels països desenvolupats conté un excés de greixos, i és perillós perquè podem tenir algunes malalties com per exemple el
colesterol.
La pastisseria industrial ens dona una temptació per a petits i grans, però el seu consum habitual es troba molt lluny de ser un hàbit saludable.
La composició nutritiva d'aquests aliments, molt calòrics i amb greix abundant aconsella limitar-ne la presència en la dieta a un dia a la setmana, tant per petits com per grans.

El 30% de les calories totals de la dieta han de provenir del greix, encara que pot augmentar un 35% si es fa a costa de consumir més greixos monoinsaturats (presents en l'oli d'oliva, l'alvocater i les olives).
Respecte a la qualitat del greix, el repartiment recomanable és el següent:
-
Saturats: menys del 10% de les calories de la dieta.
-
Monoinsaturats: un 15-20% de les calories.
-
Poliinsaturats: menys del 7% de les calories.
Si es té colesterol, les dades són diferents.