Els hidrats de carboni també es diuen
glúcids o
carbohidrats, i es poden trobar en aliments d'origen vegetal i animal.

Ens aporten l'
energia que l'organisme gasta de forma immediata. Són molt importants pel bon funcionament del nostre cos, per això
n'hem de menjar cada dia, però poden causar malalties digestives i caries dental si se'n menja amb excés.
Els hidrats de carboni són els components de la dieta que menys quantitat de calories aporten per unitat de pes.
Els hidrats de carboni abunden al
sucre, als
dolços, al
pa, a les
llegums, a les
patates i als
cereals.

Sovint, la falta d'informació fa que es responsabilitzi als hidrats de carboni de ser els causants de l'augment de pes, quan l'important és en quines quantitats en prenem i amb quins altres aliments els acompanyem.
Aquelles persones que volen aprimar, haurien de procurar substituir el consum de greixos per hidrats de carboni, el que suposaria una millora en la seva dieta i permet perdre pes a llarg termini.
Classificació dels hidrats de carboni:
-
Hidrats de carboni simples: dins d'aquests hi ha la
glucosa i la
fructosa, que la podem trobar al sucre que porten les fruites.
-
Complexes: hi trobem la
cel·lulosa als vegetals i el
midó a la patata.