PLA DE FUNCIONAMENT DEL MENJADOR ESCOLAR
Cessió de la gestió a l’empresa “Line Catering Service, S.L.”.
L’empresa elabora uns menús mensuals supervisats per la direcció de l’escola. (Annex 1: menú del mes d’octubre).Es procura que hi hagi varietat d’aliments i de tècniques de cocció. Que sigui una dieta equilibrada, que s’utilitzin productes de temporada i matèries primeres i que hi siguin poc presents els productes elaborats. Són plats molt casolans i propis del país.Cada menú consta de dos plats, postre, pa i aigua.Els primers plats són arròs, pasta, sopa de brou, de peix o de verdura, i llegums bullides o estofades.Els segons plats poden ser pollastre al forn o arrebossat, truita a la francesa o de patates, salsitxes o hamburguesa a la planxa, mandonguilles o bé peix arrebossat, que solen acompanyar-se amb guarnició d’amanida o patates fregides.El postre és preferentment fruita del temps o bé productes làctics com iogurt, natilles, flam, llet, etc.
El preu del servei és:
A la planificació del menjador hem de tenir en compte l’aspecte de formació integral de l’alumnat, ja que és una bona situació per millorar el treball de molts hàbits d’utilitat a la seva vida quotidiana:
A més a més, s’organitzen activitats per a les estones de lleure, combinant un espai de temps per activitats de joc lliure i d’altres amb activitats guiades i d’interior. (Annexos 2 a i b).Cada trimestre els pares i mares reben un informe dels alumnes que es queden al menjador referent a aquests aspectes.
El centre té elaborat un Pla Integral de Neteja així com unes graelles de control per fer efectiu aquest pla.
A la cuina i al menjador de l’escola es realitzen tots els controls que ens demana el Departament de Sanitat de la Generalitat: control de fluor de l’aigua, de temperatures de les càmares frigorífiques, de temperatures d’aliments, etc.Els laboratoris Anabiol, S.A. realitza el corresponents anàlisis bromatològics dels aliments que es consumeixen al menjador del centre. Juntament amb l’empresa Line Catering Service, S.L. es realitza un Pla de Punts Crítics.El centre rep períodicament els Serveis d’Inspecció del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya. Roses, 21 d’octubre de 2.005. |
||||||||||