Ingredients:
- 2 kg. de
farina.
- 200 grams
de llevat de
forner.
- Sal (2
cullerades).
- 2 litres
d'aigua
tíbia.
- Gots
mesuradors.
- Safates.
- Forn.
Fem
poesia
Pa amb
tomàquet
Déu
ens
do ser
catalans
per menjar
bon pa amb
tomàquet
amb un raig
d’oli
discret
i un pols de
sal si fa
falta.
Pa de pagès
si pot ser
que és més
saborós que
els altres
i tomàquet
ben madur,
però que no
hi sigui
massa.
MIQUEL
MARTÍ I POL
L’entrepà
Arriba
l’hora del
pati,
i l’estómac
fa rau-rau,
dins de la
meva
cartera,
a la butxaca
primera,
tinc
l’entrepà a
punt.
De què
l’haurà fet
la mare?
O avui me
l’ha fet el
pare?
De
llonganissa?
De fuet?
De formatge
ben tendret!
Amb crostó o
amb un
panet,
m’agrada
també el
llonguet.
Avui és ben
diferent:
hi ha posat
melmelada
farcint un
pa de
baguet.
LOLA CASAS
Dites
- És més
llarg que un
dia sense
pa.
- Amb pa i
vi es fa
curt el
camí.
- Ningú no
dóna un pa,
que no
vulgui una
coca.
- Amb ceba i
pa a Judes
van
desmanar.
- Amb molta
gana no hi
ha pa dur.
- Al pa, pa,
i al vi, vi.
- Val més
una arengada
damunt del
pa que un
colom a
volar.
- Qui té
gana somnia
pa.
- El pa
mudat i el
vi usat.
- A on no hi
ha pa, tot
és enrenou.
- A qui té
fam, les
pedres li
semblen pa.
- A pa dur,
dent aguda.
- Val més pa
dur que
estar dejú.