POEMES
L’enciam o l’escarola
Són els fons blanc i verdós
On tomàquets o bé rave
Posen tons de vermellosos.
Pastanaga, ceba, oliva,
Condiments i embotit
Ja tenim una amanida.
Quin plat més acolorit.
Fina Anglès
Ous ferrats
Quan es couen, quins esclats,
els ous ferrats,
fins i tot, si no es vigila,
poden fer alguns disbarats.
I un cop cuits, ben presentats,
els ous ferrats,
se'ls mengen sense ganyotes
fins i tot els desganats.
Miquel Marti i Pol
El ball de la primavera
Al ball de la primavera
Tot el verd hi és convidat.
Verd, company de la ginesta.
Verd amorós del prat.
Verd vellut de les ametlles,
I verdsaborós d’enciam.
Laura Mur
Una amanida
Farem una amanida
amb enciam de la primera florida,
pastanagues, remolatxa i quatre olives,
unes gotes de llimona, oli i sal de les salines;
la posarem a una safata
feta de vidre i plata.
Cóctel de marisc
Quan vaig provar la pinya em va agafar “minya”
I vaig anar a la cuina per agafar un plat
Em vaig beure un còctel i em vaig emborratxar
En veure un tros de gel un refresc em vaig comprar.
De tant menjar m’explota la boca
De tantes gambes amb maionesa
Ahir vaig menjar quètxup
I un record per mi és una fulla d’enciam.
El surimi és el germà petit del Tsunami
Que un pescador ha pogut pescar
El llagostí té molt gust de tinta
La millor gamba que hi ha.
Alumnes de 4t
Endevinalles
Engendrat en verd oliva,
Em premsen en el molí;
Sóc el rei de l’amanida,
Sense mi no es pot fregir.
(l’oli)
És bo i sa,
Però ningú se’l vol menjar.
(Sabó)
Cançó
( Acompanyats amb la guitarra pel mestre)
Farem una amanida
amb enciam de la primera florida,
pastanagues, remolatxa i quatre olives,
unes gotes de llimona, oli i sal de les salines;
la posarem a una safata
feta de vidre i plata.
|