"HAWKER
CENTRE SINGAPUR"
Singapur
reuneix diferents tipus de menjar: xinès, indi, malai, etc. Com
que aquest petit estat forma part de la península de Malaca, hem
pensat reflectir una mica els principals plats de la cuina malaia. És
un tipus de gastronomia que respecta les tradicions musulmanes (no utilitzen
el porc). Pastes, arròs, herbes, gambes i llet de coco són
alguns dels ingredients que es fan servir.
|
Roti
John:
Pa
francès amb xai i ous, porta salsa de "bitxo".
|
Nasi
lemak :
Arròs cuinat amb llet de coco. Es serveix acompanyat
amb anxoves, cacauets, ous, cogombre i bitxo.
|
|

|
Lontong:
Pastissos
d'arròs amb salsa, espècies, col, mongetes
tendres, formatge de soja i ou.
|
Ayam
panggang :
Pollastre
a la barbacoa amb all i llima; es serveix acompanyat d'una
salsa calenta (sambal).
|

|
|
Llagostins
sambal:
Llagostins
amb salsa de bitxo i ceba.
|
Mee
siam:
Arròs
fregit amb gambes o carn amb espècies.
|
|
|
Curry
puff :
Pasta
farcida de patates al curry, pollastre amb ou o sardines.
|
Chendol:
Llet
de coco gelada amb xarop de sucre de palma.
|
|
|
Lopez:
Arròs
amb gluten, coco ratllat i almívar.
|
|
|
|
|
Mee
siam:
Fideus
de cabell d'angel amb salsa agredolça amb espècies,
ous cacauets torrats i soja.
|
Laksa:
Fideus
de farina d'arròs bullit en llet de coco i espècies.
S'acompanya amb formatge de soja, marisc i escopinyes.
|
|

|
Mee
rebus:
Fideus
grocs amb salsa espesa, dolça i especiada. Es serveix
amb ou i bitxo verd.
|
Satay:
Es
podria comparar al Kebab. Xai, vaca o pollastre fet a
la barbacoa. S'acompanya de salsa de cacauet, ceba, cogombre
i ketupat (arròs embolicat amb fulles de coco).
|

|
|
Rendang:
Curry
sec amb espècies. La carn pot ser xai, pollastre
o bou.
|
Sambal
goreng :
Mongetes
tendres amb formatge de soja i carn. Es preparen amb llet
de coco i cebetes.
|
|
|
Assam
pedas :
Peix
amb salsa de tamarindo i espècies.
|
Tauhu
goreng :
Formatge
de soja fregit i salsa de cacauets.
|
|
|
Bubur
hitam:
Arròs
negre amb gluten i llet de coco.
|
|
|
|
Kueh:
Pastissos
dolços d'arròs, coco i sucre de palma.
|

Kueh
kosuree
|
|

Bengka
ubi
|
|
|

Lempa
haybi
|
|

Pulut
tatar con kaya
|

Ondeh-ondeh
|
|

Pulut
seri kaya
Pulut durian
|
|
|

Pastís
de pinya
|
|

Bengka
telur
|


|
|
Web
de Singapur
|
|