El projecte Agenda 21 escolar té com a objectiu fer una escola més sostenible. Treballem per tal de potenciar actituds que afavoreixin el coneixement de la natura i el respecte del medi ambient. Això és una tasca que es tradueix en el treball diari: aprofitant el paper, reciclant materials a l’ hora de fer decoracions i festes, fent un ús racional de l’ aigua, fent una recollida selectiva de la brossa, intentant disminuir els embolcalls que portem, etc. En Reciclafant és el personatge creat pel nostre alumnat que ens informa i ens ajuda a pensar com podem ajudar a fer un món més sostenible. Un altre projecte inclòs dins l’ Agenda 21 ésl’ hort escolar. Tenim un espai comú per compartir i tenir-ne cura. Aprenem com l’ agricultura ecològica permet un equilibri entre diferents espècies de plantes i ajuda a controlar plagues sense necessitat d' ús de plaguicides. També aprenem que l’ aigua és un bé escàs i cal fer-ne una bona gestió, amb un rec gota a gota, controlat. Aquest curs ,amb l’ ampliació de la zona del pati, l’ hort ha canviat la seva ubicació. El curs 2008-09 tornarem a tenir diversitat de cultius per observar i per gaudir-ne. A més, tindrem diverses zones de jardins aromàtics.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
RECICLEM Dins del projecte AGENDA 21 a l’escola treballem el reciclatge i la reutilització de materials. I no ho fem pas des de una visió teòrica i d’estudi de coneixements, sinò que ho fem a diari a les aules i al pati, com un gest quotidià. D’aquesta manera el nostre alumnat interioritza i fa seves aquestes accions. L’objectiu final és que apliquin aquests aprenentatgestambé fora de l’escola i interioritzin la necessitat de preservar el nostre entorn, a més a més de ser capaços de prendre iniciatives i aportar solucions per diferents problemes. Així, a cada aula:
Al pati:
Per poder fer aquesta recollida selectiva de forma correcta cal el compromís de tot l’alumnat i una organització i repartiment de tasques per cicles que començarem al mes d’octubre.
També recollim el paper d’alumini per reutilitzar per a treballs manuals, guarniments, etc… Així, a travès de les experiències viscudes el nostre alumnat s’acosta a d’un dels principals problemes ambientals, i pren consciència de la necessitat d’implicar-se en el coneixement, el respecte i la millora del nostre entorn, a fer-ne un ús sostenible dels recursos i a sentir-se futurs gestors d’aquests recursos. Per últim recordar-vos que aquest curs treballerem molt el tema de “la carmanyola”, ja que si portem l’esmorzar en una no haurem de fer servir papers, plàstics, etc……US IMAGINEU LA QUANTITAT D’EMBOLCALLS QUE ESTALVIARIEM??????...... doncs…… ANIMEU-VOS!!!!!! |