
|

|
Els sucs
Després
d'haver begut molts sucs envasats a la nostra vida, vam descobrir que
nosaltres els podíem fer amb fruites naturals.
|
Vam
pelar mandarines, pomes, taronges...
Una mare ens va ajudar i vam comprovar el pes de les fruites abans i
després de ser pelades, i abans i després de liquar-les.
Encara no ens hem oblidat del bon gust dels nostres sucs!
|
|

|

|

|
Olives
I què me'n
dieu, de preparar les olives per conservar-les? Acabades de collir de
l'olivera no ens les podem menjar: són molt amargues....
|
Però vam
aconseguir una recepta per poder-les adobar i conservar. Ens feien
falta uns quants ingredients com fulles de llorer, farigola,
peles de taronja i llimona, sal...
Després
les vam trencar amb una maça de fusta: això va ser molt
divertit!
I després
les vam posar dins una gerra amb aigua, amb totes les herbes
aromàtiques i la sal.
Vam estar
pendents de canviar l'aigua cada dia durant una setmana i un mes per la
maceració, però de veritat que ha valgut la pena!
|

|

|
Codonyat
Això de
convertir una fruita dura i aspra en un codonyat tou i dolç ha
estat tota una experiència. Una mare ens va venir a ajudar
perquè, a més de pelar les fruites, les haviem de fer
bullir...
|

|
Recepte: per fer codonyat:
- Bullir
els codonys 10 minuts
- Pelar
els codonys
- Tallar
els codonys a trossos
- Posar-los
a l'olla i afegir-hi sucre
- Triturar
i deixar bullir mentre remenem
- Quan
té color de mel s'aboca a les safates d'alumini i es deixa
refredar
|

|