1rA
Nosaltres hem fet moltes coses: sucs de fruites, olives i codonyat. Mireu, mireu...!


Els sucs
Després d'haver begut molts sucs envasats a la nostra vida, vam descobrir que nosaltres els podíem fer amb fruites naturals.
Vam pelar mandarines, pomes, taronges...
Una mare ens va ajudar i vam comprovar el pes de les fruites abans i després de ser pelades, i abans i després de liquar-les.
Encara no ens hem oblidat del bon gust dels nostres sucs!



Olives
I què me'n dieu, de preparar les olives per conservar-les? Acabades de collir de l'olivera no ens les podem menjar: són molt amargues....
Però vam aconseguir una recepta per poder-les adobar i conservar. Ens feien falta uns quants ingredients com fulles de llorer, farigola, peles de taronja i llimona, sal...
Després les vam trencar amb una maça de fusta: això va ser molt divertit!
I després les vam posar dins una gerra amb aigua, amb totes les herbes aromàtiques i la sal.
Vam estar pendents de canviar l'aigua cada dia durant una setmana i un mes per la maceració, però de veritat que ha valgut la pena!


Codonyat
Això de convertir una fruita dura i aspra en un codonyat tou i dolç ha estat tota una experiència. Una mare ens va venir a ajudar perquè, a més de pelar les fruites, les haviem de fer bullir...

Recepte: per fer codonyat:

  1. Bullir els codonys 10 minuts
  2. Pelar els codonys
  3. Tallar els codonys a trossos
  4. Posar-los a l'olla i afegir-hi sucre
  5. Triturar i deixar bullir mentre remenem
  6. Quan té color de mel s'aboca a les safates d'alumini i es deixa refredar