DOSSIER LOLA ANGLADA

Aquestes són les obres treballades en el dossier que els nens van fent durant tota la seva escolaritat. En aquí trobareu la presentació de cada apartat, ordenat per nivells.

EN PERET

 

EN PERET, COM TOTS ELS NENS DE BON COR I DE BONA CRIANÇA, ESTIMA ELS ANIMALETS I RESPECTA LES FLORS I ELS ARBRES.

amunt

 

 

 

 

 

 

 

MARGARIDA

MARGARIDA NO ANIRÀ A COL·LEGI AQUEST MATÍ. LA SEVA MARE HA MARXAT A RENTAR, I ELLA HAURÀ DE TENIR CURA DE LA CASA.
QUAN LA MARE TANCAVA LA PORTA DEL PIS, ELLA TENIA MOLTA SON, EL ULLS SE LI CLOÏEN DOLÇAMENT; .....

 

amunt

 

 


 

CONTES DEL PARADÍS

Contes del Paradís va ser la primera obra que va escriure l'escriptora Lola Anglada. Va ser editada el 1920. Són un conjunt de proses literàries.
Els personatges són elements de la natura: els núvols, l'estany, l'estel, el vent, la lluna, una tempesta...
Tot és fet a partir de la natural fantasia de l'autora, la qual, des de la infantesa, personifica aquests elements i els animals.

 

amunt

 

 


MONSENYOR LLANGARDAIX

Monsenyor Llangardaix viu en una feixa de mongeteres del conreu, en una casa bonica i polida. El coneixem de veure'l pels fruiterars i per les vinyes enmig dels ceps de moscatell.
En el conte Monsenyor Llangardaix emprèn un llarg viatge al país de les meravelles. Per un bell país de somni van passant els personatges que assistiran finalment a les noces de Monsenyor Llangardaix amb Missenyora la Reina del Rusc. La bondat del protagonista l'ha fet triomfar de totes les malifetes i de tots els paranys que els ocells dolents li havien preparat.

 

amunt

 

 

 

NARCÍS

Narcís és l'heroi protagonista d'un altre conte escrit i il·lustrat per Lola Anglada. És un nen petit que "aviat portarà pantalons com un home". Aquest personatge ha estat creat perquè cada nen o nena que el llegeixi s'hi trobi identificat i pugui reviure incidents i aventures dels seus records de la primera infantesa en capítols com "Les sabates noves", "El plat de sopes" entre altres.

amunt

 

 

 

 

EL MÉS PETIT DE TOTS

El més petit de tots és un nen tan petit com bonic, intel·ligent i espavilat. Aquest bordegàs de cabells rinxolats, ulls negres amb mirada serena i penetrant porta sempre una senyera a la mà dreta, és bellugadís, assenyat i generós. Aquest nen és un símbol de la lluita per la llibertat dels pobles, no amb la guerra sí amb el diàleg i l'abnegació, és el fill de la revolució.

 

amunt

 

 

 

LES MEVES NINES

 

En el començ de la meva vida vaig sentir una afecció que ha encaixat amb el meu sentir d'artista: les nines.
Un bon dia el meu avi Sarriera vingué a donar-me una alegria amb la troballa d'unes nines que per la seva antigor podien ésser besàvies de les meves nines. I em diu: "Amb nines com aquestes, la teva besàvia hi jugava; la teva mare no va aconseguir-les." Eren unes nines de fusta, articulades, amb la perruca pintada de negre i les galtes d'un vermell encès.

amunt