"ELS PRÉSSECS" a Ivars. 

La jornada cultural realitzada per l'escola Sant Sebastià  va estar relacionada amb el PRÉSSEC, per ser aquest un tema molt proper a la vida del poble.
La primera activitat va ser visitar " el tros de la Mariona " per veure  i participar tots en la recol.lecció dels préssecs embossats, per a després anar tots plegats al magatzem a aprendre i observar tot el procés de tria i embalatge.
La segona activitat va estar relacionada amb la transformació del préssec en un producte conegut i proper als nens: Fem melmelada !!!!
Cada nen va portar els estris necessaris per convertir-se en un bon cuiner i així poder portar-se cap a casa un pot de bona melmelada de préssec.

RECEPTA DE  MELMELADA DE PRÉSSEC

Els passos per fer una bona melmelada són:

1r. Pelar els préssec.
2n. Tallar-los a bocins petit.
3r. Coure’l a la cassola amb una mica d’aigua i remoure’l contínuament.
4t. Passar-lo per la batedora i barrejar-ho amb el sucre ( 1 Kg. de fruita = 400 gr. de sucre )
5è. Posar-ho una bona estona  al foc
6è. Ja es pot posar als pots, tancar-los ben fort i posar-los al bany maria durant uns 20 o 30 minuts.