"MENJARS TRADICIONALS"

 Aquest segon trimestre la jornada cultural ha estat dedicada a la gastronomia.
Cada escola va elaborar un plat típic del poble amb la col·laboració de les mares.


 

Algerri

panadons El plat elaborat va ser: "Panadons de vent".  Els ingredients necessaris són: ous, sucre, farina, sal, llevat, moscatell i anís, ratlladura de llimona, oli i essències. Després del pati, es va pastar i els nens van fer els panets que es van deixar reposar unes hores. A la tarda vam continuar el procés, estirant la pasta, omplint amb sucre i oli i tancant acuradament perquè quedessin inflats.
Els vam portar a coure al forn del poble i després una vegada freds, ens van servir de berenar.
 


 
 

Castelló de Farfanya

bunyols Les postres preparades van ser: "Bunyols". Els ingredients són: ous, sucre, llet, farina i llevat. Primer es baten els ous amb el sucre i després, s'hi va afegint la resta d'ingredients. A l'hora de coure vam fer tres grups; cadascú tenia el seu fogó per així observar millor el procés i anar més ràpid.
Quan l'oli estava ben calent s'hi van anar tirant cullerades de pasta. Una vegada fregits i ensucrats,  ja estaven llestos per menjar.
Vam tenir un bon esmorzar!


Ivars de Noguera

panadons El menjar elaborat va ser "Panadons d'espinacs i carbassa". Els ingredients són: ous, sal, sucre, oli, llevat, farina i aigua. Pel farcit: espinacs (panses i alls),  carbassa (panses), xocolata i mel. Una vegada barrejats els ingredients vam
afegir l'aigua que anava admetent la pasta i la vam deixar reposar 20 minuts. Mentrestant els nens preparaven el farcit: ratllar la xocolata, tallar els espinacs, trencar la carbassa... Passat aquest temps, es va aplanar la massa i es van omplir els diferents panadons. Finalment els vam posar al forn a coure. Bon profit!