"MENJARS TRADICIONALS"
Aquest segon trimestre la jornada cultural
ha estat dedicada a la gastronomia.
Cada escola va elaborar un plat típic del poble amb la col·laboració
de les mares.
Algerri
El plat elaborat va ser: "Panadons de vent". Els ingredients necessaris
són: ous, sucre, farina, sal, llevat, moscatell i anís, ratlladura
de llimona, oli i essències. Després del pati, es va pastar
i els nens van fer els panets que es van deixar reposar unes hores. A la
tarda vam continuar el procés, estirant la pasta, omplint amb sucre
i oli i tancant acuradament perquè quedessin inflats.
Els vam portar a coure al forn del poble i després una vegada
freds, ens van servir de berenar.
Castelló de Farfanya
Les postres preparades van ser: "Bunyols". Els ingredients són: ous,
sucre, llet, farina i llevat. Primer es baten els ous amb el sucre i després,
s'hi va afegint la resta d'ingredients. A l'hora de coure vam fer tres grups;
cadascú tenia el seu fogó per així observar millor el
procés i anar més ràpid.
Quan l'oli estava ben calent s'hi van anar tirant cullerades de pasta.
Una vegada fregits i ensucrats, ja estaven llestos per menjar.
Vam tenir un bon esmorzar!
Ivars de Noguera
El menjar elaborat va ser "Panadons d'espinacs i carbassa". Els ingredients
són: ous, sal, sucre, oli, llevat, farina i aigua. Pel farcit: espinacs
(panses i alls), carbassa (panses), xocolata i mel. Una vegada barrejats
els ingredients vam
afegir l'aigua que anava admetent la pasta i la vam deixar reposar 20
minuts. Mentrestant els nens preparaven el farcit: ratllar la xocolata, tallar
els espinacs, trencar la carbassa... Passat aquest temps, es va aplanar la
massa i es van omplir els diferents panadons. Finalment els vam posar al
forn a coure. Bon profit!