L'IES de Flix és el resultat de la fusió de l'Institut de Batxillerat de Flix i de l'Escola Municipal de Formació Professional, l'any 1990. Els seus antecedents històrics són més antics, ja que l'Institut de Batxillerat és l'hereu del "Colegio Libre Adoptado Nuestra Señora del Remedio", fundat l'any 1963, mentre que l'Escola Municipal de Formació Professional (1975) té els seus orígens el 1947, amb la creació de "La Escuela de Aprendizes de la Electroquímica de Flix".

Els ensenyaments que impartim al nostre centre són diversos. ESO, Batxillerat (Científic, Humanístic i Tenològic), 2 Cicles Formatius de Grau Mitjà (Instal·lacions i manteniment electromecànic i de Comerç, rotatiu amb el de Gestió Administrativa), 2 Cicles Formatius de Grau Superior (Instal·lacions Electrotècniques i Secretariat, aquest darrer, rotatiu amb el de Gestió Comercial i Màrketing) i Cursos Ocupacionals: Cases d'Oficis (TXF) en les modalitats d'Electricitat, Serralleria i Pintura i Cursos Transnacionals: dues edicions de "Sistemes rotatius" i un sobre "Domòtica i sostenibillitat".

L'àrea d'influència de l'IES Flix abasta la Ribera Nord (Flix, Ascó, Riba-roja d'Ebre, Vinebre, la Torre de l'Espanyol i la Palma d'Ebre), part de la Ribera Sud (Móra d'Ebre, Móra la Nova, Garcia), el Sud del Segrià (Maials), el sud de les Garrigues ( la Granadella, Bovera), alguns pobles del Priorat (la Bisbal de Falset, Margalef) i la Terra Alta (la Fatarella).


Amb les excepcions de Flix i Ascó, amb una important implantació industrial (Ercros Industrial i ANA, respectivament) i de Móra d'Ebre, que centra la seva activitat econòmica en els serveis, l'área d'influència de l'IES de FLIX es caracteritza per la seva tradicional vinculació amb el sector primari, la qual cosa implica rendes familiars generalment baixes. La procedència rural de l'alumnat fa que el nostre centre no presenti els problemes propis de les conurbacions i que la conflictivitat sigui raonablement baixa.

El fenomen de la immigració comença a ser un dels reptes que ens cal afrontar. De procedència majoritàriament magribina i amb els problemes propis de l'escolarització tardana, el centre encara pot donar, amb els seus recursos, una bona acollida i dotar-los de les atencions individuals, ja que estem parlant d'un 2% del total d'alumnes.