| No coneixem prou les comunitats 
                            i cultures que conviuen amb nosaltres. En sentim a 
                            parlar a través dels mitjans de comunicació, 
                            ens assabentem d'algun dels seus problemes d'immigrants, 
                            però en desconeixem la major part dels costums, 
                            de la riquesa cultural. Actualment viuen a Catalunya, principalment 
                            a Barcelona i rodalia, comunitats d'immigrants provinents 
                            d'una cinquantena de països. De vegades poden 
                            ser unes quantes desenes de persones, però 
                            en molts casos les comunitats es compten per centenars 
                            d'immigrants, fins i tot per milers (com en els casos 
                            més coneguts dels magribins, dels llatinoamericans 
                            o dels xinesos). Cada un dels programes està 
                            dedicat a una d'aquestes comunitats culturals que 
                            viuen a Catalunya, especialment a l'àrea metropolitana 
                            de Barcelona, però també a la resta 
                            del Principat, on el paisatge humà ha canviat 
                            al llarg d'aquestes últimes dècades 
                            amb l'arribada de nombrosos ciutadans d'altres països 
                            a la recerca de feina i benestar.  El fil conductor del programa Karakia 
                            és gastronòmic. Al llarg de mitja hora 
                            el discurs narratiu enllaça ingredients culinaris 
                            i humans. Aprenem com és la vida quotidiana 
                            dels nostres veïns, com s'integren a la vida 
                            social catalana, com són els costums tradicionals 
                            que han portat dels seus països i com els transmeten 
                            als fills. Aprenem també a cuinar els seus 
                            plats, coneixem els fonaments de la seva cuina, parlem 
                            dels ingredients, dels àpats més representatius 
                            i dels més desconeguts. |