Curs 2007-2008
LA GRAN BIBLIOTECA DE LES TRES BESSONES
La gran biblioteca de les tres bessones. Gutenberg
llibre + DVD
Primària
La primera part del llibre és un conte on Les Tres Bessones realitzen un viatge a través de la història dels llibres, de la impremta i de Gutenberg. En una segona part s'explica la història real de Gutenberg i la impremta.
La gran biblioteca de les tres bessones. Velázquez
llibre + DVD
Primària
Les Tres Bessones visiten el palau del rei Felip IV, on coneixen el pintor Velázquez. En la segona part, titulada "El racó dels savis" hi ha molta informació sobre qui va ser Velázquez, la seva època i els quadres que va pintar. També inclou un apartat on s'explica el procés de fer dibuixos animats.
La Gran Biblioteca de les Tres Bessones. Viatge al centre de la Terra
llibre + DVD
Primària
Les Tres Bessones viatgen al centre de la Terra. Allà aprendran què vol dir passar fred i calor de veritat. En la segona part, titulada "El racó dels savis" hi ha informació sobre la novel·la que va inspirar aquesta aventura i sobre l'autor que la va escriure.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. W. Amadeus Mozart
llibre + DVD
Primària
La primera part del llibre és un conte on les Tres Bessones viatgen a la ciutat de Viena i intervenen en les trifulgues entre Mozart i Salieri per disputar-se l'atenció de l'emperador. La segona part del llibre explica de manera breu i entenedora la biografia de Mozart i comenta alguns aspectes de la seva obra.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. Vincent Van Gogh
llibre + DVD
Primària
La Bruixa Avorrida ha enviat aquesta vegada a les tres Bessones a la ciutat francesa d'Arles on coneixeran al famós pintor holandès Vincent Van Gogh i el seu amic Paul Gauguin. En la segona part s'explica de forma resumida la vida de Van Gogh, les seves obres i els museus on hi són exposades.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. Tutankamon
llibre + DVD
Primària
La Bruixa Avorrida ha enviat a les Tres Bessones a Egipte, on descobreixen la història del faraó egipci Tutankamon. Conté una segona part titulada "El racó dels Savis", on s'explica de manera entenedora la història real.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. El món del cinema
llibre + DVD
Primària
Les tres Bessones fan un tomb per la història del cinema: a l'estudi dels germans Louis i Auguste Lumière, a París. Als Estats Units, al local on treballen l'Edison i el seu ajudant en Dickson, i a fer una funció d'il·lusionisme en un conegut teatre parisenc. També s’explica la projecció històrica de l'invent del cinematògraf dels germans Lumière.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. El llibre de la selva
llibre + DVD
Primària
La Bruixa avorrida envia a les tres Bessones al conte del llibre de la selva de Joseph Rudyard Kipling. Allà coneixen el tigre Shere Khan i en Mowgli.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. El taller de Gaudí
llibre + DVD
Primària
La Bruixa Avorrida envia a les tres Bessones a la Barcelona de començament del segle XX, perquè coneguin la feina de l'arquitecte, del paleta, del manobre... coneixeran a Gaudí, descobriran el Parc Güell i veuran com construeix els plànols d'una de les cases més boniques de la ciutat de Barcelona: la Pedrera.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. Watt i la màquina de vapor
llibre + DVD
Primària
Les tres Bessones viatgen a Escòcia cap a l'any 1775-78. Allà coneixen a uns germans bessons que tenen la mateixa edat que les Bessones i que ja treballen a les mines de carbó. Entraran a una mina de carbó i a una fàbrica tèxtil. També coneixeran en James Watt, que va ser un enginyer i inventor que va perfeccionar la màquina de vapor.
La Gran Biblioteca de Les Tres Bessones. La flauta màgica
llibre + DVD
Primària
Les tres Bessones viatgen fins a Salzburg, ciutat d'Àustria que va veure néixer el cèlebre compositor Amadeus Mozart. Arriben al teatre i descobreixen que s'hi està representat La flauta màgica. Allà coneixeran en Papageno i en Tamino, la Reina de la Nit i d'altres personatges.