Curs 2007-2008
GRANS CIVILITZACIONS
Bárbaros. Vikingos
DVD
Secundària
Batxillerat
A partir d'un atac ràpid i brutal a un monestir anglès l'any 793, els víkings es reparteixen ràpidament per Europa. La seva violència no s'atura fins la mort del gran rei víking Harald Hardrada, però ja tenien una gran fama de guerrers i exploradors.
Bárbaros. Mongoles
DVD
Secundària
Batxillerat
Fent servir una estratègia de terror i guerra tan revolucionària que encara es té en compte per alguns estrategs militars, el mongols van aixecar l'imperi més gran del món. Els seus líders van ser el salvatge i brillant Genghis Khan i més tard Tamerlan, encara més cruel que el seu predecessor. Els mongols van acabar sent víctimes però de la seva ambició i cobdícia.
Bárbaros. Hunos
DVD
Secundària
Batxillerat
Els 'hunos' eren originaris de l'est i durant els segles IV i V van ser prou coneguts per la seva habilitat amb els cavalls i la guerra. El seu líder va ser Atila, la seva destresa militar va conduir a la creació de la Gran Muralla Xina i va portar l'imperi romà prop de la destrucció. Només va poder amb ell la malària, que va fer que la seva nit de noces morís ofegat en la seva pròpia sang.
Bárbaros. Godos
DVD
Secundària
Batxillerat
Terroritzats pels 'hunos', els 'godos', pagesos que sempre havien estat pacífics, van buscar refugi en l'imperi romà, però aquest els va condemnar a passar fam. Sota el lideratge d'Alarico es van unir i van anar lluitant cap a Roma, fins arribar a ocupar la capital. Tot i això, els 'godos' van mantenir viva la cultura i l'art dels romans.
Mayas. Sangre de reyes
DVD
Secundària
Batxillerat
Any 650. Mentres Europa es troba en plena foscor i barbarie, a Amèrica Central la cultura maia arriba al període de màxima plenitud: les piràmides, les places i els temples floreixen amb singular bellesa i ens mostren el poder d'aquesta misteriosa civilització.
Mesopotamia. Retorno al Edén
DVD
Secundària
Batxillerat
Les grans religions monoteistes de cristians, jueus i musulmans tenen un origen comú en la zona fèrtil de Mesopotàmia. I és aquí, enmig de l'aridesa, de les tempestes de sorra dels deserts del modern Iraq i de les actuals nacions del mar d'Aràbia, on hem de buscar l'esplendor dels antics imperis de Mesopotàmia.
Africa. La historia olvidada
DVD
Secundària
Batxillerat
El vídeo ens explica la situació del Gran Zimbabwe, una fabulosa ciutat perduda que va arribar a la seva esplendor al segle XIV. També ens dóna informació sobre la Costa Swahili africana, un ric centre de comerç d'or i ivori al segle XVI.
Troya. La odisea de Troya
DVD
Secundària
Batxillerat
La Ilíada d'Homer va motivar que l'arqueòleg Heinrich Schliemann prometés durant la seva infància trobar Troia. Basant-se en les descripcions del poeta, Schliemann va començar les excavacions al nord de Turquia on va trobar restes d'una ciutat fortificada la qual ell va considerar Troia.
Aztecas. Grandes pirámides de México
DVD
Secundària
Batxillerat
Teotihuacán és una meravella urbana construïda fa 2000 anys. Considerada pels asteques com la ciutat dels déus, no va ser fins a principis del segle XX que els arqueòlegs es van adonar que el complex urbà de 20 quilòmetres quadrats no va ser totalment construït pels asteques sinó per una civilització anterior.
Celtas
DVD
Secundària
Batxillerat
El reportatge aporta pistes de la vida d'aquesta gent llegendària més enllà del camp de batalla. Passeja pels camps anglesos per a conèixer els monuments, incloent el llegendari Stonehenge, i reflexiona sobre la seva importància.
Samurais
DVD
Secundària
Batxillerat
Al món dels samurais, a l'antic Japó, l'honor era més importants que la vida mateixa. En aquest reportatge s'aprofundeix en com va néixer aquest codi d'honor i en quins sacrificis estaven disposats a fer per viure a l'alçada dels seus ideals.
Momias incas. Secretos de un Imperio perdido
DVD
Secundària
Batxillerat
Mòmies sorprenentment conservades, ciutats perdudes i increïbles descobriments als cims de les muntanyes ofereixen noves revelacions sobre l'apogeu i la caiguda de l'extraordinària civilització inca.
La verdadera historia de Alejandro Magno, Vol. I, II, III
DVD (3)
Secundària
Batxillerat
Deixeble d'Aristòtil, testimoni de l'assassinat del seu pare i excel·lent estrateg pioner, Alejandro Magno va conquerir el món conegut i va segellar el seu llegat com un dels governants més importants de la història amb tan sols 25 anys.
El imperio Otomano. El Estado más avanzado del mundo
vídeo
Secundària
Batxillerat
L'imperi Otomà, fundat al segle XIV, va perdurar durant 600 anys fins que finalment s'enfonsà el passat segle XX. El vídeo explora el llegat arqueològic i cultural d'aquest vast imperi, i exposa el paper del seu home més poderós: el sultà.
Los celtas. Los maestros del acero
vídeo
Secundària
Batxillerat
La civilització celta va sorgir fa tres mil anys al nord d'Europa. El vídeo reconstrueix, barrejant imatges reals de vestigis cèltics amb recreacions fetes amb ordinador, fragments de la vida d'aquest poble tal i com va ser en el seu temps.
Roma. Un poderoso imperio que gobernó el mundo entero
vídeo
Secundària
Batxillerat
El vídeo, mitjançant tècniques informàtiques, recrea l'aspecte original de la ciutat de Roma en l'època del seu d'esplendor, fent especial esment després a Pompeia, la mítica ciutat conservada sota les cendres de lava.
Grecia. La cuna del saber y el conocimiento
vídeo
Secundària
Batxillerat
Grècia constitueix el bressol del saber i del coneixement del món antic. El seu llegat evidencia una cultura increïblement avançada a la seva època. Aquest vídeo intenta explicar com i per què els antics grecs, per damunt de qualsevol altra cultura, van ser els que van realitzar la més gran contribució al nostre món actual.
Egipto. La misteriosa tierra de los faraones
vídeo
Secundària
Batxillerat
El vídeo ens apropa a les meravelles dels faraons i les piràmides, ens fa reviure la vida de la gent i dels llocs del passat mitjançant reconstruccions històriques i representacions gràfiques dels monuments de l'antic Egipte tal i com eren en la seva època d'esplendor.
Alejandro Magno
vídeo
Secundària
Batxillerat
El vídeo es basa en la figura d'Alejandro Magno, la seva biografia i el seu carisma. Descriu, amb esquemes i imatges animades per ordinador, el seu enfrontament amb Dario a la batalla d'Iso, així com la conquesta de Pèrsia i tot el seu imperi.
Julio César
vídeo
Secundària
Batxillerat
Descriu la vida política de l'època i les ànsies de poder de Juli Cèsar. Fa una descripció molt detallada de la guerra de les Gàl·lies, amb mapes i esquemes animats per ordinador sobre les principals batalles i molt particularment la batalla d'Alèsia contra el jefe gal Vergincetòrix.
Las invasiones romanas
vídeo
Secundària
Batxillerat
Aquest vídeo es basa en la conquesta de Britània, el primer contacte de Juli Cèsar i la invasió posterior. Descriu l'exèrcit romà, les seves tècniques de combat, composició i impedimenta amb molt detall i excel·lent escenografia.
Roma último imperio I i II
vídeo (2)
Secundària
Batxillerat
Descriu fidelment la grandesa i la crueltat de l'Imperi Romà des d'una visió diferent.
Els ibers
vídeo
Secundària
Batxillerat
S'exposen els orígens de la cultura ibèrica sota la influència dels Grecs i dels Fenicis. Es descriu l'economia, i l'hàbitat, els déus i les creences, l'escriptura i l'art així com la guerra i l'organització territorial en tribus.
Roma antiga
vídeo
Secundària
Batxillerat
"Cave canem" mostra com era per dintre una casa romana. "Circenses" mostra com tots els espectacles tenen un origen religiós. "De la naturalesa dels Déus" explica l'evolució de la religiositat romana. "Salve lucrum" tracta de la vida quotidiana romana a l'època imperial. "Vita pompeiana" penetra en la vida d'aquesta ciutat mostrant les restes i la reconstrucció de com devia ser abans de l'erupció del Vesubi.
Egipte antic
vídeo
Secundària
Batxillerat
A partir dels monuments funeraris i religiosos de l'antic Egipte s'explica la vida quotidiana d'aquesta civilització. Dels grans monuments que serveixen de fil conductor (piràmides i temples) se n'explica el procés de construcció.