|
|
|
Activitats
de
dinamització lectora
|
TÍTOL
ACTIVITAT:
|
La
cuina al QUIJOTE
|
NIVELL
EDUCATIU:
|
3°
ESO
|
ÀMBIT:
|
Gust
per la lectura
|
TEMÀTICA:
|
EL
QUIJOTE
|
RESPONSABLES:
|
Xose
Gonzàlez i Marcela Ferré
|
CENTRE
EDUCATIU:
|
IES
Illa dels Banyols
|
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: |
L'objectiu final de
l'activitat
és la lectura i comprensió del Quixot, versió
adaptada per als alumnes d'aquest nivell.
De la multitud de temes abordats en aquest llibre hem centrat
l'activitat
en la gastronomia i per això ens hem fixat una sèrie
d'objectius
específics:
- Comprendre, usar i elaborar correctament cites bibliogràfiques.
- Conèixer el fet nutricional i la seva evolució del
segle
XVII fins als nostres dies.
- Comparar les diferents formes d'alimentació del segle XVII amb
l'entorn
actual.
- Conèixer l'ús del vocabulari relacionat amb la
gastronomia.
- Comparar l'alimentació de Sancho Panza i de Don Quixot amb els
trastorns
alimentaris
dels nostres dies (excés i defecte).
- Buscar i recopilar els diferents plats citats en El Quixot
per confeccionar
una recepta
de cadascun d'ells.
- Afegir un annex amb receptes aportades pels alumnes d'altres
països
(Colòmbia, Xile i
l'Uruguai) que participen de la mateixa llengua del Quixot.
- Confecció d'un receptari propi inspirat en la lectura.
- Elaboració pràctica per part dels alumnes d'alguna
recepta
referenciada en El Quixot.
Des de la biblioteca se'ls facilitarà material de consulta i
suport
per a les consecució d'aquests objectius.
|
|
|
|
CRP El Prat de Llobregat
|
|