Jaume Casanovas Parellada
 

De jove va anar a Cuba on es va dedicar al comerç i tornà enriquit als quaranta anys. La seva nova situació econòmica i social el distancia tant del nivell de la població que tot i fundar-hi una modèlica explotació agropecuària a les extenses finques d’on el seu pare havia estat masover, no s’immiscuí en els afers locals si no és des de la seva alçada de protector, que en el nostre cas particular vol dir propietari foraster. Les seves primeres activitats en arribar de Cuba foren les de comprar terrenys insalubres propers al Remolar, per transformar-los més tard en camps de conreu. L’antiga hisenda la transformà en Colònia Casanovas on hi establí una granja model que es feu famosa a tota Espanya. La granja posseïa centenars de vaques lleteres de pura raça holandesa, porcs i bestiar boví de recria. El fet més important que cal destacar és la descoberta de l’aigua artesiana el 4 d’agost de 1884.

Empresari agrícola
El Prat, 1844-1911
 

Fou elegit diputat provincial del districte de Vilanova i la Geltrú, ocupa la vicepresidència de la diputació durant quatre anys, fou nomenat president de la junta d’obres del port de Barcelona i vicepresident del Sindicat del canal de la dreta del Llobregat.

Fou nomenat fill predilecte, i el Prat li ha dedicat un dels principals carrers (antic camí de l’albufera que duia a la seva finca) .

 
Font: Company, A. i altres. Carrers amb cognom. Biografia dels personatges dels carrers del Prat. Edita Ajuntament del Prat. Setembre 1985.
 

Servei Educatiu Baix Llobregat 4 - El Prat de Llobregat
Centre de Recursos Pedagògics