El pollastre del Prat de pota blava

 

El pollastre i els capons del Prat de pota blava tenen la fama de molt antic per la finor i melositat de la seva carn. De fet, aquesta fama, i el reconeixement de les seves qualitats es limitava al mercat barceloní i a la pròpia comarca del Baix Llobregat (mercat de capons i pollastres a la rambla de Catalunya per les festes de Nadal).

Fou el professor Salvador Castelló i Carreres, qui, a principis d'aquest segle, descobrí i feu conèixer, junt amb altres col·laboradors, l'existència d'una població avícola més o menys homogènia en el Baix Llobregat, una població que presentava una sèrie de caracterials constants, com el tamany i forma de la cresta, el color de les orelletes, el color blau de les potes i netes de plomes, el seu pes, l'aspecte morfològic en general, i especialment la coloració del seu plomatge d'un color de fons tot esquitxat de plomes negres, i es va iniciar la fixació de les principals característiques i obtenir una població uniforme que avui coneixem amb el nom de la raça Prat rossa de pota blava.


Per a més informació...
La font dels galls (1995) Imma Jansana
El pollastre del Prat  
La fira avícola  
Art a l'espai públic del Prat (+més)  
Mediateca del CRP
En Pota Blava
Proposta de treball per al conte d'En Pota Blava
La raça Prat també té història
XII Fira Avícola. Raça Catalana d'El Prat. El Prat de Llobregat del
   

Servei Educatiu Baix Llobregat 4 - El Prat de Llobregat
Centre de Recursos Pedagògics