|
El pollastre i els
capons del Prat de pota blava tenen la fama de molt antic per la finor
i melositat de la seva carn. De fet, aquesta fama, i el reconeixement
de les seves qualitats es limitava al mercat barceloní i a la
pròpia comarca del Baix Llobregat (mercat de capons i pollastres
a la rambla de Catalunya per les festes de Nadal).
Fou el professor
Salvador Castelló i Carreres, qui, a principis d'aquest segle,
descobrí i feu conèixer, junt amb altres
col·laboradors, l'existència d'una població
avícola més o menys homogènia en el Baix
Llobregat, una població que presentava una sèrie de
caracterials constants, com el tamany i forma de la cresta, el color de
les orelletes, el color blau de les potes i netes de plomes, el seu
pes, l'aspecte morfològic en general, i especialment la
coloració del seu plomatge d'un color de fons tot esquitxat de
plomes negres, i es va iniciar la fixació de les principals
característiques i obtenir una població uniforme que avui
coneixem amb el nom de la raça Prat rossa de pota blava.
|