Es tracta d’una proposta de treball col·laboratiu que consisteix en portar a terme diverses experiències amb alumnes de diferents edats i que pot plantejar-se tant a nivell intern de centre com amb d’altres centres de la mateixa o diferent tipologia (Primària, Secundària, ...). La proposta planteja una feina multidisciplinar amb el suport de les eines TIC consistent en l’elaboració d’activitats relacionades amb itineraris pel poble on està situat el centre educatiu de cadascun. El treball presenta diferents nivells de complexitat amb propostes d’activitats variades per diferents edats i/o etapes, amb l’ús d’eines, utilitats i programes diversos (camera fotogràfica, Google Earth, Paint, JClic, etc.). Una possibilitat és que els alumnes més grans preparin activitats amb ús de les TIC (activitats de descoberta, de compleció, ...) per tal que els més petits les puguin realitzar, podent establir una dinàmica de treball variada no necessàriament presencial ni simultània. També, pot plantejar-se un treball autònom per part d’una classe o nivell (sense intervenció d’alumnes més grans).
"CONGRÉS PRÀCTIQUES EDUCATIVES INNOVADORES .. Més informació
Els dies 27 i 28 de novembre de 2009 a Viladecans es va realitzar el 1r Congrés de Pràctiques Educatives Innovadores del Baix Llobregat obert a la participació dels centres educatius de la comarca, i en el que van 'intervenir molts dels centres d'aquesta zona educativa Baix Llobregat 1.
"FEM LA CARTA ALS REIS" (edició 2009-10) .. Més informació

Nova edició de aquesta proposta de treball col·laboratiu consistent en portar a terme una experiència d’intercanvi de correu electrònic entre centres educatius (CEIP, IES i Escoles). Aquesta experiència s’ha anat plantejant en cursos anteriors comptant amb una participació cada vegada més nombrosa de centres educatius de primària i secundària.
Els nens i nenes de Cicle Inicial escriuen la seva carta als Reis d'Orient, els companys més grans de l’escola els ajuden després a fer-la amb l'ordinador, i després l'envien a l'Orient per correu electrònic. Al cap de pocs dies, abans de marxar de vacances de Nadal, reben un missatge amb una carta de Ses Majestats, en resposta a la que ells els han escrit. L'única cosa que ells no saben, ni han de saber, és que els seus reis particulars hauran estat d'altres nens/es de 6è de Primària o els nois i noies d'ESO de diversos centres de secundària.
"ELS MEUS RECORDS, ELS TEUS RECORDS: ELS NOSTRES RECORDS (llibre digital)" .. Més informació
2a edició del llibre "ELS MEUS RECORDS, ELS TEUS RECORDS ... ELS NOSTRES RECORDS!" proposta inicial plantejada el curs 07-08. Es planteja la confecció col·laborativa i amb suport de les eines TIC, d’un llibre digital en comú entre diferents centres educatius, amb un contingut multicultural relacionat amb contes, llegendes, tradicions i costums de diferents països. Adreçat principalment a les Aules d'Acollida, alumnes nouvinguts i/o de procedència externa a Catalunya que estiguin escolaritzats en centres educatius de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i El Papiol (accés al llibre) (instruccions participació).
PRESENTACIÓ D'EXPERIÈNCIES DELS CENTRES DE LA ZONA (Curs 2008-09) .. Més informació - (D'altres experiències al bloc del SEMTAC 07-08)
Al seminari TAC de la zona es presenten exemples d'ús de les TIC-TAC a les escoles.
"UN TOMB PEL MEU POBLE" Més informació / Power P / Activ1 / Activ2 / Activ3 / Banc dades
NOVA PROPOSTA: "El Riu Llobregat: el nostre riu " (Activitat 3)
Es tracta d’una proposta d’elaboració d’un document audiovisual del propi centre educatiu amb un conjunt de continguts informatius diversos a concretar per cada institució i a partir de la utilització de diferents mitjans TIC.
D'altres experiències col·laboratives destacades:
"VOLTEM PEL MÓN" Més informació
“Voltem pel món" és una activitat col·laborativa entre professors i alumnes al voltant de competències transversals en general i comunicatives en particular. L’activitat va adreçada a l’alumnat de l’aula d’acollida amb un nivell de llengua suficient per accedir i ampliar el contingut de el contingut de les lectures proposades. Autor: Juanjo Gómez Píriz
"MARATÓ VIQUIPÈDIA" Més informació /Objectius /Idees /Tutorial /Viqui Estudiants /Guia Profes
Es tracta d'una proposta del Departament d’Educació adreçada als centres de primària i secundària i a la comunitat educativa en general amb motiu del Dia d’Internet, el 17 de maig de 2007.
La Wikipedia és una enciclopèdia lliure, accessible a Internet i disponible en 250 llengües elaborada en col·laboració per alguns dels seus propis lectors. Tothom pot modificar, traduir o crear articles nous seguint unes normes d'estil senzilles i respectar les regles de bon comportament.
La Viquipèdia és l'edició en català de la Wikipedia creada el 16 de març de 2001. Actualment la Viquipèdia en català és en el grup de llengües de més de 10.000 entrades. La Marató Viquipèdia tracta de presentar, com a repte, la superació dels 100.000 articles escrits en català dins l'any 2007.
EXEMPLES D'EXPERIÈNCIES A D'ALTRES CENTRES ....Més informació (bloc SEMTAC)