Seminari de suport a la gestió dels equips d'assessorament i orientació psicopedagògica..
 
jfonoll@pie.xtec.es
 

Educampus

Educampus és un nou entorn de treball en desenvolupament dins de l'edu365 que resol situacions diverses d'aprenentatge en línia i treball col·laboratiu a distància i inclou serveis propis de fòrum, de tutoria, xat, agenda, materials compartits...

Durant aquest curs ha entrat en servei aquest nou entorn de treball i es faran presentacions oportunes.

http://www.edu365.com/educampus

L'entorn de formació Educampus fa possible la comunicació i la interacció entre els membres d'un grup (professors, formadors) que estan fent un procés d'aprenentatge telemàtic i té un disseny adaptat a les característiques de les activitats que desenvolupa

Connectar-se a l'Educampus

Accediu al portal Edu365.com des de l'adreça http://www.edu365.com

  • Al camp usuari escriviu el nom d'usuari, el mateix que teniu per al correu electrònic de la XTEC

  • En el camp contrasenya escriviu la mateixa que teniu per al correu electrònic de la XTEC (vigileu que la tecla majúscules no estigui activada!)

  • Premeu Entrar o bé la icona Connecta't. A continuació feu clic sobre la zona activa educampus

Per exemple, a la imatge veieu com l'alumna imaginària Pamela Palau Palau, amb l'adreça de correu-e (de mentida!) yypalau@pie.xtec.es introdueix les seves dades.

El perfil d'usuari

Els usuaris poden tenir diferents perfils: professor del centre, alumne/a del centre, alumne d'un curs telemàtic de l'SGTI, formador ... L'entorn Educampus es configura en funció del perfil amb què actueu.

Fins i tot un mateix usuari/ària pot tenir diferents perfils. Podríeu tenir, per exemple, el perfil de professor/a del vostre centre, el perfil d'alumne d'un curs telemàtic de l'SGTI i el perfil de formador/a d'un altre curs telemàtic.

En funció del perfil amb què actueu, Educampus configura i personalitza l'entorn amb les utilitats necessàries per desenvolupar l'activitat. Una vegada accediu a l'Educampus, si teniu més d'un perfil, haureu d'escollir amb quin perfil voleu actuar.

Un usuari que no està inscrit a cap activitat i no té encara cap perfil, quan entra a l'Educampus es troba amb un missatge de color taronja que diu “No hi ha activitats”.

Escollir un perfil i un entorn

 Un cop us heu identificat i la validació ha estat correcta, arribeu a una pàgina on en el cas que tingueu més d'un perfil haureu d'escollir-ne un. Al formulari activeu el botó amb l'opció d'un perfil i premeu Accepta. Si només disposeu d'un perfil aquesta pàgina no es mostra.

 Per actuar en l'entorn Educampus, escolliu al menú desplegable Entorn de la capçalera superior l'opció Educampus. Mentre navegueu per l'Educampus, veureu sempre aquest menú que us permet fer el canvi d'entorn quan ho desitgeu.

Activitats

Cada grup d'alumnes amb el seu tutor/a disposa d'una espai virtual amb tots els elements necessaris per al desenvolupament d'un curs o una activitat. Cada activitat és una intranet docent dins del campus virtual Educampus.

El menú d'utilitats permet accedir a tots els recursos actius, algun dels quals pot estar desactivat.

Fixeu-vos que en tot moment us indica en quin entorn us trobeu; a sota del menú d'Utilitats, la barra del títol mostra el nom de l'activitat, a la dreta podeu llegir el nom del formador/a del curs. Una mica més amunt, el vostre nom.

Premeu sobre cadascun dels botons per expandir les utilitats. Observeu que, quan activeu una opció, el botó es ressalta amb el color groc. Per a cada utilitat que premeu, a la part esquerra es desplega el submenú corresponent; sovint aquest menú és dinàmic, es modifica segons les opcions que aneu activant. Premeu sobre les diferents opcions del menú de cada utilitat i al centre s'estenen els corresponents quadres i eines.

Les utilitats i les eines estan actives mentre dura l'activitat virtual. La informació introduïda és emmagatzemada mentre dura l'activitat docent. Una vegada ha finalitzat un curs, l'entorn de l'aula virtual desapareix i s'esborren tots els continguts, inclosos els missatges, les intervencions als fòrums...

Algunes utilitats, quan no tenen cap contingut, mostren el seu botó desactivat i no és possible accedir-hi.

Quan el formador/a introdueixi dades a l'Agenda o iniciï el Fòrum, els botons es mostraran actius i els alumnes ja podran accedir a la utilitat.

 

       
XTEC