Seminari de suport a la gestió dels equips d'assessorament i orientació psicopedagògica.
 
dnee@xtec.cat
 

Aplicatius útils per a l’Orientació

Nou espai d’orientació a la web dels EAP

L’espai d’orientació dels EAP ha canviat el seu aspecte i la seva adreça. Ara es troba a la adreça: http://www.xtec.net/tutoria/orienta/

Aquest espai d’orientació s’actualitza contínuament. És a dir, la seva informació pot haver variat del curs passat en aquest.

Els apartats d’aquest espai són similars als de l’antic espai d’orientació, amb petits canvis. Aquests apartats recullen i organitzen tot un seguit d’enllaços i també documents que poden ser útils per als professionals orientadors. La navegació per aquesta pàgina és molt simple i està explicada a ”Inici”.

Per arribar a aquest espai de la pàgina dels EAPs, escollirem Enllaços | Orientació.

Des de la pàgina de “Tutoria”, ho farem clicant Recursos orientació

Wiki “Preguntes més freqüents sobre orientació”

La Wiki de preguntes i respostes sobre orientació, que tan bona acceptació va tenir el curs passat, està actualment en procés de revisió. És a dir, fins el 1 de març, diferents col·laboradors de serveis i institucions educatives (FP, educació d’adults, universitats...) estan revisant els continguts per tal d’actualitzar-los.

L’objectiu és que aquesta Wiki estigui actualitzada i totalment operativa pel Saló de l’Ensenyament d’aquest curs.

Si volem accedir a aquest recurs, podem accedir des de la pàgina dels EAPs: Enllaços | Orientació | Informació general | Sistema educatiu | PMF (preguntes més freqüents) sobre orientació

També podem accedir des de la pàgina de Tutoria: Orienta – PMF

La seva adreça és http://phobos.xtec.net/tutoria/wiki/index.php/Portada

Els procediments sobre com consultar i com editar en aquest recurs wiki van ser comentats en la sessió3 del SEAP del 2005-2006.

El funcionament d’aquesta Wiki és l’habitual i ja conegut pels usuaris de la Wikipedia.

El seu contingut s’organitza en una llista de preguntes, agrupades per temes, que es poden consultar directament o mitjançant l’índex inicial. Un cop accedim a una pregunta podem trobar, com a altres entrades de la Wikipedia, enllaços a altres preguntes de la mateixa Wiki o a pàgines externes. L’usuari anònim només té la possibilitat d’accedir a la consulta dels diferents articles. Si volem accedir com a usuari registrat, podrem tenir la possibilitat de participar a les discussions sobre les preguntes o fins i tot d’incorporar-ne de noves (sempre que tinguem uns coneixements mínims d’edició de la Wikipedia).

Per poder ser donats d’alta com a usuaris registrats, cal enviar un correu a ecastejo@xtec.cat

       
XTEC