Alumnes de 3r ESO visiten el museu de la pesca a Palamós

El passat 17 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO vam fer una sortida al Museu de la Pesca de Palamós. Vam visitar el museu amb un guia que ens va explicar diferents tècniques de pesca i vam poder viure de prop com és la vida d'un pescador. A més, com que el temps ens va acompanyar, vàrem poder gaudir d'una sortida amb veler per la badia de Palamós on ens vam convertir en autèntics mariners per un dia!

 

 

 

Una planta envasadora

El passat dimarts 29 de novembre els alumnes de 2n vam fer una visita a la planta envasadora del "GRUP PASCUAL" a Vic. A part de les explicacions i videos pertinents, vam fer una volta per tota la planta, i com podeu veure, cuidant les normes d'higiene. Després vam visitar el Museu del Ter, on ens van explicar com eren les fàbriques tèxtils de fa 100 anys: la vida dels treballadors, el procés d'elaboració del fil i les màquines que hi havia.

 

 

EXCURSIÓ ALS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ. UN DIA DE CONVIVÈNCIA I APRENENTAGE.


El divendres dia 21 d'octubre els alumnes de 1r d'ESO vàrem anar d'excursió a Torroella de Mongrí. Després d'estudiar in situ la fauna i la flora típica d'aquesta zona vàrem visitar el Museu de la Mediterrània.

 

 

 
UNA SORTIDA PER CREAR LLIGAMS.1r ESO

El divendres 8 d'otubre els nois i noies de 1r d'ESO varen gaudir d' una sortida lúdica. Primerament van anar a patinar al Palau de Gel de Barcelona i després visitaren les instal·lacions del FC Barcelona: llotja, sales VIP, sala de premsa, cabines de TV i Ràdio, vestuari de l'equip visitant, capella...
Fou una diada ben divertida, durant la qual els alumnes de primer varen poder-se coneixer millor i enfortir les amistats que ja tenien.
El contrapunt el va posar l'Àmbar Peguero... que va tenir un petit ensurt, gràcies al qual va conèixer alguns metges de l'Hospital de Sant Joan de Déu! Per sort, després d'un parell d'hores, amb un punt a la cella i un braç enguixat va retornar amb els seus companys... que la reberen amb molt d'entusiasme i emoció!

 

 

ELS DE 1r ESO CONEIXEM MÉS D'APROP L'HOSPITAL DE CAMPDEVÀNOL

El treball de "Salut i alimentació" que hem realitzat en les darreres sessions de Tutoria ha conclòs amb la visita a l'Hospital Comarcal de Campdevànol.
Vàrem iniciar l'activitat amb un recorregut per urgències, radiologia i farmàcia. En cadascun d'aquests llocs vàrem poder observar els diferents aparells, el seu funcionament i el paper dels professionals de la medecina.
Després ens reunírem a la sala d'actes, on la Dra. Molina ens va adreçar una xerrada sobre el tabac i el perill que comporta entre els consumidors, sobretot amb els joves.
Una sortida, ben segur, molt instructiva i profitosa.

 

 

 
1r ESO. COMENCEM ELS ASSAJOS DE L'ÒPERA "L'ORQUESTRA DELS ANIMALS"

El dimecres 6 d'abril, els de 1r ESO hem realitzat el primer assaig de l'òpera al Gran Teatre del Liceu. L'obra d'enguany es titula "L'orquestra dels animals" i està basada en el conte "Els músics de Bremen".
Les dues hores llargues que hem estat a la Sala Foyer, juntament amb nois i noies de tres escoles més, han estat molt intenses i productives. La directora del projecte, la Sra. Elisenda Carrasco, i el mestre repetidor, Sr. Marc Freixa, ens han anat dirigit en el cant i la interpretació escènica per tal que la representació del dia 6 de maig sigui tot un èxit.
De moment l'èxit ha ens l'hem emportat cap a Ripoll, doncs ens han felicitat pels detalls de caracterització i, sobretot, per la qualitat de les nostres veus. No cal dir que tots hem estat molt contents, sobretot en Carles Farreres, el nostre professor de música, que és el responsable de que tothom afinés així de bé!

 

 

 

1r ESO .UNA JORNADA DEDICADA PLENAMENT A LA MÚSICA

El dijous 4 de novembre els nois i noies de 1r ESO, juntament amb les tutores i el professor de música, varen gaudir d'una diada molt especial. Primerament es dirigiren a l'Auditori de Barcelona per assistir a una audició de l'Orquestra Municipal de Barcelona.
En acabar s'adreçaren al Museu de la Música per recórrer les seves 18 sales. A més d'admirar la bellesa i singularitat dels diversos instruments que allà s'hi ubiquen, els alumnes varen resoldre la "mini jinkama"que en Carles Farreres, el professor de música, els havia proposat. La sala que més va agradar a tothom va ser la interactiva, on els alumnes poden veure, tocar i fer sonar els diferents instruments que allà s'exposen. Per una estona tothom qui ho va voler es va sentir com un "músic de debò"
Ja per finalitzar en Bernat Farreras, fill d'en Carles, que està estudiant a l'SMUC, ens va fer una demostració de com sona un oboè tocant-nos algunes peces. (Gràcies Bernat, ens va agradar molt!)
En resum una jornada ben aprofitada i agradable que va permetre ampliar els coneixements musicals dels alumnes de 1r ESO.

 

 

 

 
 

ELS NOIS I NOIES DE 1r ESO VISITEN LES INSTAL·LACIONS DEL F.C. BARCELONA

Aquest divendres, 16 d'octubre de 2009, els nois i noies de 1r d'ESO fan la primera excursió de l'any. Es tracta d'una sortida lúdica que té com a objectiu que es trobin en un entorn diferent i ampliïn el seu cercle d'amistats. Com és habitual, en aquest 1r ESO hi coincideixen nois i noies que han realitzat la primària en diferents centres de la nostra comarca. Per tant, convé que es vagin coneixent, ja que una bona amistat influeix positivament en els progressos del grup.
Primerament varen disposar d'un parell d'hores per patinar al Palau de Gel. Entre caigudes, morats i algun bony (sense gaire importància) es varen poder veure diversió, rialles i situacions de bona companyonia.
Després de dinar varen fer el tour a les instal·lacions del F.C. Barcelona: la gespa, la llotja presidencial, les cabines de la premsa, els trofeus... i sobretot les cinc copes que ha guanyat l'equip d'en Guardiola!
Durant l'estança no van coincidir amb cap dels futbolistes, ja que no entrenen a les instal·lacions del Camp Nou, però en canvi sí que varen veure els jugadors de l'equip de bàsquet i els d'hoquei patins, alguns dels quals varen saludar-los o, fins i tot, es varen aturar a parlar amb ells.
En fi, una jornada bonica en la qual es varen aconseguir plenament tots els objectius previstos.

 

 

ELS ALUMNES DE 2n ESO VISITEN COSMOCAIXA 

 

 

 

 

Alumnes de 2n d’ESO visiten el Museu Nacional de la Ciencia i la Tècnica a Terrassa

Una cinquantena d’alumnes i professors de segon d’ESO de l’Escola Vedruna Ripoll han visitat aquest dimecres 26 de març el Museu de la Ciencia i la Tècnica de Terrassa, i han gaudit de l’exposició permanent Homo Faber que mostra l'evolució de la ciència i de la tècnica des de la primera gran revolució tecnològica de la humanitat, la revolució neolítica, fins als inicis de la industrialització, emfatitzant especialment el context català.   

Al llarg del matí, han complementat el recorregut amb  la visita teatralitzada a la fàbrica textil, la qual permet, de la mà d’uns actors, endinsar-se en el món laboral i social del segle XIX en mig de les màquines i l’ambient d’aquella època. L'exposició recrea l'ambient de la fàbrica, el brogit i els moviments de la màquina de vapor, el funcionament de les màquines de filar i dels telers, la vida quotidiana dels treballadors i les tensions socials que van desembocar en la formació del moviment obrer. 

El recorregut s'inicia a l'antic soterrani de la fàbrica, on es conserven les carboneres, les calderes, la xemeneia i la màquina de vapor, que era el cor de la fàbrica. A continuació, l'accés a la nau permet conèixer i observar els diferents moments del procés de producció, des de la preparació de la llana per a filar, la filatura, el tissatge, els tints i els acabats, i el magatzem. Al llarg del recorregut el visitant pot gaudir d'una col·lecció de maquinària tèxtil excepcional i única a Catalunya, tant per la seva qualitat tècnica com pel seu estat de conservació.

 

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO visiten la factoria d’AEROSPATIALE a Toulouse 

Un grup de 18 alumnes del crèdit VOYAGE de llengua francesa del 4t curs d’ESO han pogut viure aquesta setmana una experiència extraordinària amb la visita a la factoria de l’empresa del sector aeronàutic AEROSPATIALE de Toulouse al llenguadoc francès. Durant la visita celebrada el passat divendres 22 de febrer varen ser atesos pels responsables de visita de grups de l’empresa i varen poder veure en directe algún dels processos d’ensamblatge i fabricació final de l’espectacular nou avió Airbus 380 i altres models d’aviació civil que fabrica aquest consorci europeu. Al llarg de la visita es va poder accedir a l’interior d’un dels models Concorde, l’únic avió de passatgers supersònic i que actualment està fora de servei.

La visita complementava una estada de dos dies al país veï que els va portar també a visitar el dia anterior –dijous 21- la gruta gegant soterrània de Cabrespine i la ciutadella emmurallada de Carcassona, on van poder efectuar alguns treballs i enquestes per practicar d’aquesta forma els ensenyaments rebuts de llengua francesa al llarg del curs i conèixer una mica més la història d’aquesta ciutatadella i del comtat francès d’Albí i els càtars. 

Tots els participants varen valorar positivament la visita i l’experiència, que forma part del programa anual d’aquesta assignatura de llengua francesa ja des de fa alguns anys.

 

 

 

 

3r ESO Museu del cinema

15 març 2007

 

 

2n ESO. VISITA ELS CARRERS MEDIEVALS DE GIRONA

CURS 2011-12