Formació en MAV en centres educatius
   
Enrera
Equips, eines i llenguatge de la imatge fixa
Imprimir
Pràctica IF193. L'angle visual
   

L’angle visual és la quantitat d'imatge que es pot veure des del visor de la càmera de fotografiar. Aquest angle varia en funció de l’objectiu que s'utilitza.

 
Desenvolupament de la pràctica
   
Pràctica

Agafeu un full de paper, un DIN A4 blanc us servirà, i feu-li un forat rectangular en el centre que mantingui la proporció 3:4.

  Si apropeu el full a l’ull o l’allunyeu, veureu com canvia el que hi veieu. Amb els braços estirats al màxim, el que veureu serà allò que correspondria a la visió que tindríeu amb un teleobjectiu.
 
 
Sense deixar de mirar a través del forat, aneu acostant-vos el full a la cara i observeu que cada vegada podeu veure un fragment més gran de l’espai. En el moment en què deixeu de veure els marges del rectangle foradat, el que estareu veient és allò que correspon a l’angle visual que és capaç de veure el vostre ull.
 
 
Si continueu apropant-vos el paper a la cara, la representació que tindreu en aquest moment és el que es veuria amb un gran angular. Observeu que el vostre ull és incapaç de mirar d’un sol cop tot el que hi pot veure, i per poder-ho fer, heu de bellugar la direcció de la mirada.
 
 
Si voleu, podeu provar-ho en el gràfic inferior.
 
 
Si agafeu la Mavica, podeu comprovar el que s'ha explicat. Per fer-ho, caldrà que utilitzeu el botó del zoom, que es troba en el marge superior dret de la càmera.
 
 
Si voleu fer aquesta activitat amb els vostres alumnes, la podeu trobar amb el títol Mirem per un forat a l'adreça següent:
 
O bé a les pàgines 24 i 25 del llibre:
Aprendre a mirar: les primeres passes. Els audiovisuals a l’Educació Infantil.
Coord. Roger Llovet i altres, col·lecció "Els audiovisuals a l’aula", Generalitat de Catalunya.
 
També podreu practicar el que s'ha explicat abans a:
 
 
Amunt