Enrera
Mòdul 7
Dibuix i recreació d'imatges amb el Fireworks MX 2004
  Exercici
   
 
 
Recupereu l'exercici que hem anat creant al llarg d'aquest mòdul. Si creieu que no us ha quedat prou bé o si simplement ja sabíeu com fer el que expliquem i heu decidit no fer les pràctiques, podeu recuperar la imatge exercici.png que hi ha a la carpeta d'imatges d'aquest mòdul.
   
 
Poseu la capa que conté la imatge en mode no visible i creeu-ne una de nova. Importeu-hi les imatges tablier.png i volant.png que són a la mateixa carpeta d'imatges.
  Fixeu-vos que ambdues imatges ja estan netes i que la imatge del volant ja ha estat treballada perquè la pugueu integrar fàcilment.
   
 
El primer que heu de fer és posar el volant al seu lloc. Així doncs, redimensioneu-lo i reposicioneu-lo fins al lloc pertinent respecte del davantal (del tablier).
  Com es tracta que aconseguiu que la imatge del davantal, que ara és de joguina, acabi semblant de veritat, per poder seguir treballant amb una certa comoditat, és molt millor que feu invisible el nivell o capa del volant.
   
 
Tot seguit, retalleu la part dels rellotges de control. Copieu-los i enganxeu-los dins de diferents nivells de capa superiors. Feu invisibles aquests nivells i reserveu-los per si més endavant us fessin falta.
 
Amb l'ajut de les eines de traçats geomètrics, ploma i traçat de vectors modifiqueu els rellotges perquè sembli que tenen relleu i un vidre al davant amb els pertinents reflexos. Tingueu cura d'orientar els reflexos i les llums en un mateix sentit. Això dona més credibilitat al resultat.
   
 
Ho heu de treballar amb molta cura i colors aparentment poc perceptibles ja que, si no, taparíeu de seguida el contingut dels propis rellotges. Tingueu present d'anar desant després de cada pintat per tal d'evitar perdre la feina.
 
Aneu definint les possibles zones brillants i les zones més enfosquides així com els canvis de colors en els perfils de les formes i en la zona de la fusta del propi davantal.
Recordeu que per fer els reflexos, a banda de fer pintats, també podeu recórrer a la creació de petites màscares de capa que amb diferents densitats us ajudin a aconseguir els efectes desitjats.
   
 
El resultat final de tot aquest procés s'ha d'assemblar el més possible a un davantal de veritat.
   
 
Un consell de treball: si veieu que teniu un element massa empastifat o que heu esguerrat l'element en qüestió sempre podeu recórrer al retall que heu fet al començament de l'exercici i que teniu en un nivell no visible.
   
 
Quan cregueu que ja teniu resolt l'exercici, llanceu aquells nivells de la imatge que no us facin falta.
  Després seleccioneu tot el contingut de la imatge excepte el fons, aplaneu-lo i aplaneu també les capes de manera que només us quedin la capa que conté la imatge del fons i la que conté el volant i el davantal.
  Apliqueu a aquesta darrera una fosa d'imatge de la forma que us sembli més adient i desplaceu-la a la zona que més us agradi.
   
 
   
  Deseu la imatge tal i com està ara. Anomeneu aquest arxiu amb el vostre nom d'usuari de la XTEC seguit del sufix _m7.
   
 
   
 
Lliureu aquest arxiu al vostre tutor dins del termini previst i reserveu-lo també en el vostre ordinador ja que l'heu de fer servir com a part del treball del proper mòdul.
   
 
Amunt