En
el marc de l'eix transversal d'educació per a la salut,
a l'escola vam organitzar una fira gastronòmica on a
més d'aprendre a elaborar alguns plats senzills, els
alumnes van aprendre moltes coses sobre l'alimentació
i el consum alimentari.
Els nens i nenes d'educació
infantil van fer un esmorzar sa: pa amb oli i sal. Cada un s'ho
va preparar i s'ho van passar d'allò més bé.
També van fer diversos tallers: el de pastís de
llimona, la pizza, la coca de xocolata, el pastís de
tonyina, el flam d'ou... tot això amb l'ajuda dels mestres
i d'alguns pares i mares. Els
alumnes de cicle inicial van fer tallers de canapès salats
i canapès dolços. Els de cicle mitjà van
preparar uns pinxos d'olives, formatge i pernil dolç.
Els de cicle superior van participar en tallers de mató,
galetes i amanides. A més a més, amb la participació
de tots els cursos van elaborar un receptari que contenia les
receptes que havien treballat en el taller de cuina. Els alumnes
de cicle inicial i mitjà van fer la roda des aliments.
El treball realitzat en els
diferents cursos va culminar amb una festa amb la degustació
de tots els menjars que s'havien fet a cada curs.
http://www.xtec.es/centres/b7004281/Planes/firagas.htm
|