Aquesta
activitat és una experiència de col·laboració
específica de l'AMPA de l'escola i el claustre de professors
en el marc de l'horari lectiu dels alumnes. L'activitat la realitzen
tots els cicles i és coordinada per una mare que compta
amb la col·laboració d'un avi del poble que, de
tant en tant, hi dóna un cop de mà.
Es treballa a l'hort i al jardí
els divendres a l'hora d'esbarjo amb una periodicitat quinzenal.
i es fa barrejant els alumnes en grups heterogenis: educació
infantil amb cicle superior i cicle inicial amb cicle mitjà
com a forma de treball cooperatiu.
La tasca dels mestres consisteix
en participar en l'activitat pròpiament dita i programar
les activitats a fer dins l'aula relacionades amb l'àrea
de naturals/coneixement del medi natural (àrea 2 Ed.
Infantil)
Les verdures que es recullen solen
tenir dos processos: d'una banda, cada alumnes porta a casa
un exemplar del què s'ha plantat a l'escola i de l'altra,
la cuinera de l'escola fa un plat perquè els alumnes
de l'escola tastin alló que han plantat i cuidat que,
moltes vegades, desconeixen. Per exemple, la cuinera ens va
fer una amanida d'espinacs del nostre hort.![](imatges/hort2.jpg)
En la realització d'aquesta
activitat els alumnes aprenen moltes coses relacionades amb
la morfologia i les funcions de les plantes, la relació
de les plantes amb el clima, les eines més habituals
de conreu, les feines de l'hort al llarg de l'any... i també
aprenen a conèixer les propietats, els beneficis i la
preparació dels aliments treballats per al seu consum.
Alhora, adquireixen responsabilitat en les tasques de manteniment
i cura de les plantes de l'entorn, capacitat de cooperar entre
companys/es de diferent cicle, interès per l'observació
i l'estudi de plantes i també per una alimentació
sana i adequada.
|