logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Agenda

Destacats

 • Se celebraran el 29 i el 30 de setembre a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

  Per inscriure's cal enviar un correu electrònic a: encayeuropa@gmail.com de l'11 de juliol al 26 de setembre.

  Places limitades fins omplir l'aforament.

  Programa 

   

 • Sandwatch Photo Competition

  Concurs de fotografia i text, adreçat  a escoles o grups per reflexionar sobre l'estat de les nostres platges i reflexionar sobre els motius dels canvis. Lliurament de treballs abans del dia1 de novembre. Inscripció fins l'1 d'octubre

  The Sandwatch Foundation
 • Premis eTwinning 2015

  Informació per a participar en les convocatòries de premis estatals i europeus eTwinning 2015

  Servei Nacional de Suport eTwinning
 • Mapa de les fires del llibre de Catalunya 2014

  Publicació que recull les fires del llibre que se celebraran a Catalunya durant el 2014. Té l'objectiu d'acostar-les al públic i de fer visible el llibre en català i aranès.

  Institut Català de les Empreses Culturals. Departament de Cultura
 • Projectes iEARN Pangea 2014-2015

  Projectes col·laboratius per al curs 2014-2015 adreçats a tots els nivells educatius. Oberta la inscripció

  iEARN Pangea
 • Educació intercultural

  Nou apartat que dóna resposta a l'exigència de preparar a la ciutadania perquè pugui desenvolupar-se en una societat plural i democràtica

  Departament d'Ensenyament
 • Model de Parlament Europeu

  Programa de debat per a joves que té com a objectius fomentar la consciència de ciutadania europea i fer que coneguin per pròpia experiència com funciona un parlament.

  Està adreçat a alumnes de 1r de Batxillerat i 1r de Cicles Formatius de grau mitjà.

  Oberta la inscripció de la fase escolar per a l'edició 2014-2015 fins al 14 de novembre de 2014

  Fundación San Patricio
 • Llengua i cultura occitanes. Nova matèria en modalitat d

  L'Institut Obert de Catalunya (IOC) ofereix, per al curs acadèmic 2014-2015, la matèria optativa quadrimestral de Llengua i cultura occitanes per a 1r i 2n de batxillerat en la modalitat d'educació a distància. Els centres educatius ordinaris de batxillerat poden fer oferta d’aquesta matèria en la modalitat d’educació a distància, a través de l’Institut Obert de Catalunya.

  Més informació (matèries optatives de 1r i 2n)

  IOC

Directe a

Presentació

 • El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

  Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

  Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

  Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.