Índex Conceptes Generals Sistemes cromatogràfics Com puc fer una cromatografia vegetal autors

Diversos eluents i diferent temps

Ara anem a comentar cada una de les cromatografies fetes per adonar-nos de la influència que té la proporció i el tipus d'eluent utilitzat. Després de cada apartat de proporció es mostraran per aquest ordre les respectives cromatografies extretes després de 5,10, 40 i 60 minuts d'haver començat.


Proporció 2 a 1 (acetona, aigua)

- Podem observar com als cinc minuts d'haver tingut el paper en aquest eluent i amb aquesta proporció no distingim encara molt bé els colors.

- El fet que la tinta no pugi recta, pot ser perquè, o bé el paper té alguna deformació, o bé hem marcat més el bolígraf per una part que per l'altra.



Proporció 3 a 1 (acetona, aigua)

- Amb aquesta proporció, als cinc minuts, no s'aprecien diferències amb les de l'altra.

- Però als 10 minuts podem observar com comença a veure's un color que, amb l'altra proporció, encara no veiem.

- Quan la cromatografia ja ha acabat (60 minuts), ens adonem que els colors han quedat ben definits i separats correctament.



Proporció 5 a 2 (acetona, aigua)

- En els primers 5 minuts no podem dir res de nou. Està pràcticament a la mateixa alçada i s'aprecien els mateixos colors.

- Amb aquesta proporció i eluent, en acabar la cromatografia, observem que no s'han descobert tots els colors i a més estan separats d'una manera desigual.



Proporció X (aigua de colònia i aigua)

- En una cromatografia 'casolana' amb una proporció qualsevol d'aigua de colonia i aigua, sobre una tira de fili, es poden apreciar molt bé els colors.



Conclusió

Per fer una bona cromatografia i observar tots els colors dels quals es compon la tinta, ben definits, el millor és utilitzar la proporció d'acetona-aigua 3 a 1. Així obtindrem un bon resultat i quedarem satisfets de la nostra cromatografia.



Índex Conceptes Generals Sistemes cromatogràfics Com puc fer una cromatografia vegetal autors