Caracterització del concepte d'espontaneïtat d'una reacció química.
Construcció del concepte d'entropia d'una substància.
Establiment de la variació d'entropia de l'Univers com a criteri de l'espontaneïtat d'un procés i elaboració del concepte d'entalpia lliure d'una reacció per decidir l'espontaneïtat de reaccions químiques que tenen lloc a pressió i temperatura constant.
Relació entre l'entalpia lliure d'una reacció i el màxim treball útil que es pot obtenir d'aquesta reacció.
Càlcul de l'entalpia lliure estàndard d'una reacció a partir dels valors de l'entalpia i de l'entropia estàndards de la reacció, i a partir d'entalpies lliures estàndard de formació.
Relació entre l'entropia o l'entalpia lliure i les reaccions metabòliques en els organismes vius.
Caracterització qualitativa i quantitativa del concepte de velocitat de reacció.
Investigació experimental de la cinètica d'una reacció química, mitjançant un sistema de captació de dades. Identificació dels diferents passos elementals que constitueixen el mecanisme d'una reacció.
Interpretació molecular qualitativa de la velocitat d'una reacció elemental mitjançant el model de col·lisions i el model de l'estat de transició.
Aplicació del concepte de catàlisi i de reacció en cadena per comprendre processos com els catalitzadors de triple via dels vehicles, la catàlisi enzimàtica i l'acció dels CFC sobre la capa d'ozó.
Recerca bibliogràfica d'un procés on intervingui la catàlisi.
|