Teixits          
MENU

En biologia es diu teixits a materials constituïts per un conjunt organitzat de cèl lules, iguals o d'uns pocs tipus, diferenciades d'una manera determinada, ordenades regularment, amb un comportament fisiològic coordinat i un origen embrionari comú. S'anomena histologia a l'estudi d'aquests teixits orgànics.
Moltes paraules del llenguatge comú (polpa, carn o ternilla) designen materials biològics en els quals un teixit determinat és el constituent únic o predominant, i en els exemples anteriors serien respectivament parènquima, teixit muscular o teixit cartilaginós.
Només algunes estirps han aconseguit desenvolupar la pluricel lulars en el curs de l'evolució, i d'aquestes en només dos es reconeix unànimement l'existència de teixits, a saber, les plantes vasculars, i els animals veritables (o metazous). En general s'admet també que hi ha veritables teixits en les algues brunes. Dins de cadascun d'aquests grups els teixits són essencialment homòlegs, però són diferents d'un grup a un altre i el seu estudi i descripció és independent.