Ground Zero

Per posar a prova l'encara inacabat ordenador Teraflop, que s'emprarà per fer proves no-destructives d'armes nuclears, van demanar al Sandia National Laboratory que fes una simulació d'interés general per la comunitat científica. Els investigadors van triar una simulació de l'impacte d'un cometa d'1 km de diàmetre amb l'oceà. L'explosió alliberaría 10 vegades més energía que totes les armes nuclears que hi havía durant la guerra freda als anys 60.

A continuació podeu veure algunes imatges de la simulació. El perfil de la ciutat de Nova York pot servir d'escala:



La simulació comença quan el cometa, d'1 km de diàmetre i una massa de mil milions de tones, penetra a l'atmosfera amb un amgle de 45 graus (el més frequent) a 60 km/s.



El cometa produeix un arc de xoc brillant a mida que penetra a l'atmosfera.



0,7 segons després, el cometa -molt deformat- entra en contacte amb la superfície marina. Es produeix una gran cavitat que s'omple de vapor a alta pressió, que en fer explosió és projectat cap a l'estratosfera.



El cometa, junt amb grans quantitats d'aigua marina, es vaporitza per l'energía alliberada (equivalent a 300 Gigatones de TNT). Els products de l'explosió segueixen trajectòries balístiques sub-orbitals i s'escampen per tot el mon.


Imatges: Sandia National Laboratory