LES
MANDARINES
Fruit
del mandariner, comestible, semblant a la taronja, però més
petit, deprimit, de pela prima i de bon pelar i d'un gust més suau;
n'existeixen diferents varietats, entre les quals cal esmentar la clementina,
de tast encara més agradable, i la satsuma, més dolcenca. El
1973 les plantacions, ocupaven més de 40 000 ha, que produïren
5,5 milions de qm, gairebé totalment al País Valencià
(les plantacions mallorquines han restat reduïdes a 100 ha). A la regió
de Castelló (Plana Baixa i Plana Alta, Baix Maestrat) s'ha estès
considerablement, fins a ocupar 8 200 ha, amb una producció d'1 478
000 qm (180 qm/ha). La regió de València té el nucli
principal a la Ribera, especialment la Ribera Baixa (Cullera, Polinyà,
Sueca), seguit del de la Safor, i ocupa en total 30 100 ha, amb una producció
de 3 711 400 qm. La Marina Alta i les regions d'Alacant i d'Oriola hi destinen
1 800 ha, i la producció és de 305 700 qm.
