Biblioteques

El Servei de Biblioteques de la Generalitat disposa d'un servei de préstec interbiblioteques. A la següent adreça: http://www.gencat.es/slp/vtls/catalan/vtls-basic.html es pot consultar el fons general de llibres
El Ministeri de Cultura ofereix la possibilitat de consultar a l'ISBN les dades de qualsevol llibre publicat a l'estat espanyol.
El Project Gutenberg és una pàgina web destinada a oferir gratuïtament llibres on line. Es poden descarregar fàcilment, modificar el format de les pàgines i imprimir-los per llegir-los amb més comoditat. La majoria, però, són en anglès. Altres pàgines on podem trobar i descarregar literatura en anglès (originals i traduccions) és a la Library of Congress, a la Biblioteca d'Internet, a una web de Gran Bretanya que es diu Portico i a una altra pàgina dedicada a obres clàssiques (llatines, greges...) que es diu Classics.
En idioma alemany també hi ha un Projekt Gutenberg. Aquí, però, hi ha més dificultat per baixar les obres senceres; cal fer-ho de capítol en capítol, o per reduïts nombres de pàgines.

La principal biblioteca virtual en castellà és Cervantes Virtual. A part de les obres de Cervantes també hi trobem altres clàssics de la literatura espanyola. Una altra pàgina és El aleph; a més tenim la Biblioteca Nacional de España i una web de literatura sudamericana en castellà: la biblioteca de la Patria Grande.

En francès trobem alguns dels clàssics de la novel·la, la poesia, el teatre i l'assaig a la pàgina Le chateau de la littérature. Les obres es poden descarregar amb facilitat. I també en aquest idioma hi ha la web Livres en ligne. A més hi ha la Biblioteca Nacional de França, que ens ofereix els seus catàlegs i la possibilitat de baixar-nos algunes obres.

En català queda molt per construir, però tenim algunes petites mostres de biblioteca on line a Vilaweb; també hi ha la Biblioteca Joan Fuster, la biblioteca de l'Institut d'Estudis Catalans, i la biblioteca del consorsi d'Universitats.


Tornar