Els cellers Vins PAU produeixen tres tipus diferents de vins (Vinus terrae, Pedra i Sol i Tossal de la Corona) segons les característiques de les finques i els sòls d’on provenen els raïms, tal com s’indica en el diagrama adjunt.
|
Característiques dels sòls
Sòl | I | II | III
| Horitzó A | 0-10 cm pedregós textura francoarenosa | 0-20 cm moderadament pedregós textura francollimosa | 0-20 cm lleugerament pedregós textura francollimosa
| Horitzó B | 10-100 cm cimentat per carbonat càlcic | 20-100 cm moderadament pedregós textura francollimosa | 20-120 cm no pedregós textura francollimosa
|
|
Vinus terrae
Vi de color cirera fosc i reflexos caoba. Procedeix de les nostres vinyes més
productives i més antigues sobre sòls profunds i frescals. Actualment
l’elaborem segons els mètodes més moderns, que n’asseguren la màxima
qualitat. Tot el procés de producció del vi és completament mecanitzat, des
de la mateixa verema, la qual cosa permet que el raïm entri de seguida als
cellers, gràcies a la qual cosa no es malmet.
|
Pedra i sol
Dotat d’aromes de canyella i fruites del bosc, és un vi ecològic procedent de
les nostres finques conreades segons mètodes ancestrals. Els bancals de
pedra tradicionals, construïts pels nostres avis, han aconseguit conservar
l’aigua i els sòls dels vessants, i proporcionar un medi ideal per al
desenvolupament dels ceps. En aquestes condicions, la verema ha de ser
manual i posem una cura especial en tot el procés de producció del vi, des
de la collita fins a l’envasatge en ampolles artesanes.
|
Tossal de la Corona
Aquest vi excepcional té una aroma exuberant de fruites, amb un postgust
de clau i llorer. Procedeix de les nostres vinyes més austeres, que creixen en
sòls soms i pedregosos. Per a obtenir-lo, sacrifiquem les veremes abundants
i busquem plantes sense una càrrega excessiva. És un vi d’alta graduació
alcohòlica, excel·lent per a acompanyar carns rostides, ànec, pernil cuit i
formatges de vaca.
|
|
|
|