Preparació: |
1.- Es posa l'oli a la paella
i s'encén el foc. Quan l'oli està calent s'afegeix la
carn i es fa doradeta. Es pot posar la sal a la paella, abans de la
carn, per evitar que es creme el caldero, o posar la sal a la carn.
|

|
2.- Quan la carn és doradeta
s'afegeix la bajoqueta i se sofregeix.
|

|
3.-
Quan la bajoqueta està
una mica doradeta s'afegeix el garrofó i se sofregeix.
|

|
4.- Quan el garrofó
està una mica doradet s'afegeix la tomata, es reparteix pel
fons de la paella i se sofregeix.
|  |

|
5.-
S'afegeix un poquet de
pebre dolç, es mou pel fons de la paella ràpidament i
immediatament s'afegeix l'aigua.
|

|
6.-
S'afegeix l'aigua i
comença la cocció. (La paella ha d'estar bullint uns 45
minuts.)
|  |

|
7.- Quan ha passat un poc de
temps, s'afegeixen els caragols (vaquetes, prèviament cuites).
Caldrà reafegir aigua en diverses ocasions. Cap al final de la
cocció (uns 45') es tasta per veure si cal afegir més
sal.
|  |

|
8.- Una vegada els ingredients cuits es pot
deixar reposar una estona, o es pot passar directament a afegir el
safrà i l'arròs.
|  |
9.- Quan es vol fer l'arròs
s'afegeix el safrà o colorant.
|  |  |
10.-
S'encén el foc i
quan vull el caldo s'afegeix l'arròs. Primer el foc ha de ser
molt viu, després es baixa la intensitat del foc. S'afegeix el
romaní. La cocció de l'arròs ha de durar 20
minuts regulant, si cal, la intensitat del foc. Cap als 10' es torna
a provar de sal, per afegir-ne si s'escau.
|  |  |
 |  |  | Si es deixa reposar uns minuts, millor. |  |
|