- Carn per picar (porc,
vedella). - 1 ceba - Tomata rallada - Albergínies - Formatge - Oli, sal. - Per la beixamel: llet, farina, ceba, pebre blanc, sal, oli. |
Preparació: | |||||
1.- Es buiden les albergínies i la polpa es fa a trocets. | |||||
2.- Posem els trocets en un recipient adequat per al microones, s'afegeix una mica d'oli i o posem uns 20' al forn microones, a la màxima potència. | |||||
3.- Piquem, per separat, la carn, la ceba i la tomata. | |||||
4.- Fregim la carn i quan està pràcticament fregida afegim la ceba (reservem una mica de ceba picada per a la beixamel), ho remenem tot durant menys d'un minut, i afegim la tomata. Posem la sal i remenem una mica. | |||||
5.- Afegim l'albergínia i deixem que es vaja fregint tot fins que desaparega el “caldo” (menys de 10'). | |||||
Beixamel: | |||||
B1: Fregim la ceba picada fins que comença a fer-se doradeta | |||||
B2: Afegim dues cullerades de farina i ho remenem tot sense parar durant una mica. | |||||
B3: Afegim un got de llet, un poc de pebre, sal, i remenem a poc a poc fins que va espessant. | |||||
6.- Omplim les albergínies amb la mescla que hem cuit i fregit. | |||||
7.- Posem la beixamel a sobre. | |||||
9.- Gratinem al forn. |
| ![]() |