RECEPTA DE CUINA

INGREDIENTS:

1/4 litre d'aigua

1/2 culleradeta de sal

15 gr. de sucre

80 gr.de mantega.

125 gr. de farina

4 ous

PROCEDIMENT:

1- Es posa una cassola al foc amb l'aigua, la sal, el sucre i la mantega fins que arrenqui el bull.

2.-Tot seguit hi afegim la farina i es remena amb força amb una cullera de fusta fins aconseguir una pasta.

3.- Es posa altre cop al foc fins que la pasta s'enganxi a la cassola.

4.- Fora del foc s'hi tiren els ous un a un sencers i es va remenant fins que estiguin ben barrejats amb la pasta.

 

BUNYOLS

Posarem en una paella amb força oli calent la pasta a cullerades mirant que no s'enganxin.

LIONESES

Posarem cullerades de pasta en una safata per anar al forn previament untada d'oli..

Procurarem no posar-les massa juntes perquè al coure's la pasta s'infla i es podrien enganxar.

Coure de 175º -190º.

Quan siguin fredes es tallen les lioneses per la meitat i es farceixen amb nata o crema.

Bon profit!