ACTIVITAT 3
Cerqueu una recepta de postres. Expliqueu com es
prepara, digueu quins residus es poden produir i com s’han de reciclar. Només
podeu gastar 3 euros per persona.
http://www.guardia.cat/cuina/index.html
http://www.ambcompte.net/cuina/
Mireu aquest exemple de primer plat: Crema d’espinacs
gratinada
Nom: Crema
d’espinacs gratinada
|
Ingredients
|
Preparació
|
¾ de Kg
d’espinacs
¼ de litre de llet
50 gr de mantega
15 gr de farina
40 gr de formatge ratllat
1 ceba
¼ d’all
Sal i pebre
|
Netegeu els espinacs, deixant-ne només les fulles;
bulliu-los, escorreu i espremeu-los amb les mans. Posar oli i un tros de
mantega en una paella per tal de fregir la ceba tallada ben petita.
Afegir-hi uns alls ben trinxats, sal i pebre. Tot seguit, afegir-hi farina
i, quan tot estigui prou ros, afegir-hi llet per fer una beixamel
espessa.Tirar-hi els espinacs i remanar fins a obtenir una crema homogènia.
Posar-ho a gratinar al forn afegint-hi formatge ratllat i la mantega per
sobre.
|
Preparació
aliments
|
Residus que
es produeixen
|
Rentar, escórrer i tallar menuts els espinacs.
|
La bossa de plàstic dels espinacs.
Les restes de rentar i preparar els espinacs.
|
Posar oli i un tros de mantega en una paella per tal
de fregir la ceba tallada ben petita. Afegir-hi uns alls ben trinxats, sal
i pebre.
|
L’ampolla d’oli, si és de plàstic.
El paper metal·litzat brut de mantega.
La xarxa de plàstic de les cebes i els alls.
Les restes de preparar les cebes i els alls.
El paquet de sal, si és de paper.
El potet de vidre del pebre.
|
Tot seguit, afegir-hi farina i, quan tot estigui prou
ros, afegir-hi llet per fer una beixamel espessa.
|
El paquet de la farina, si és de paper.
L’envàs de la llet, si és de plàstic o és un bric.
|
Tirar-hi els espinacs i remanar fins a obtenir una
crema homogènia. Posar-ho a gratinar al forn afegint-hi formatge ratllat i
mantega per sobre
|
L’envàs del formatge, si és de plàstic.
|
Heu d’anar al
mercat a comprar els aliments per a fer la recepta que heu triat.
Classifiqueu
tots els residus segons el contenidor:
Contenidor groc: envasos i embalatges de plàstic i
brics. Contenidor de color blau: paper i cartró. Contenidor de color verd:
ampolles i pots de vidre. Contenidor gris: la bossa d’escombraries.
Contenidor de color beix: restes orgàniques (peles de fruita, closques d’ou,
restes de carn i peix) tovallons i paper de cuina bruts.
Cada dia us heu de planificar les tasques per anar fent el dossier
|