Si us interessa alguna formació concreta, demaneu-la via email.

Aquests són alguns dels cursos que he donat, sovint en col·laboració amb els companys i companyes esmentats convenientment, que mereixen més crèdit que jo. Les errades, però, segur que tenen culpable conegut: MªNeus Lorenzo.

Si hi ha presentacions que NO trobeu aquí, és que no he pensat en penjar-la o no he trobat el temps per fer-ho...

     
Curs de formació "Actualitzam les nostres estratègies metodològiques i competencies bàsiques a l'Àrea d'anglès", coordinat pel Centre de Professorat de Mallorca 2010  Aquesta activitat de formació consolida la col•laboració vers el desenvolupament d'un projecte Lingüístic Plurilíngüe que prioritza l'impuls a les terceres llengües en entorns interculturals, amb llengua pròpia. El curs va permetre intercanviar en un Moodle diversos projectes d'aula i materials elaborats pels assistents. podeu contactar amb els coordinadors.
Bridging Minds -Pre-Workshop at the 34 th ATEE Conference at Mallorca 2009
View more presentations from Neus Lorenzo.
Taller a les pre-sessions de la 34ª de la ATEE, Mallorca, del 29 Agost al 2 septembre 2009.

Activitats en un taller internacional interactiu sobre intel·ligències múltiples per construïr coneixement i desenvolupar comunitat, planificant una societat més justa. Podeu veure el programa i la documentació utilitzada en l'espai del Slide Sh (are. 
International Workshop: "Immigration, Education and Language – A Spain, USA Perspective." Education and migration experts from Spain and the United States gathered to address the challenges faced by communities in New York and the Spanish region of Catalonia in a symposium where the problems of "Education in the Age of Vertigo" were faced as undeniably global. Co-sponsored by The Catalan Center and organized by the King Juan Carlos Center at NYU, the Consulate of Spain in New York and the NYU Education Office, the event took place over the course of two days on November 12 and 13, 2009. See powerpoint presentation in SlideShare
New York Conferences
 - International Workshop "Barcelona and Dublin, Destination Cities?"
Feber 6 - 7, 2008. El fenòmen de transformació de les respectives capitals de Catalunya i Irlanda es va abordar conjuntament per tal de reflexionar sobre els canvis culturals, lingüístics i poblacionals que han tingut recentment en el marc dels fenòmens globals, en un acte conjuntament organitzat per The Catalan Center, the Glucksman Ireland House and the Department of History at New York University. Podeu veure el programa. See powerpoint presentation in SlideShare, juntament amb altres col·laboracions a Nova York.
- New York conference: Pluriligualism for social empowerment in Catalonia. Novembre 2009, conferència temàtica amb taula rodona i debat obert al Catalan Center de New York (King Juan Carlos I of Spain Center, 53 Washington Square South)
Curs de formació "El treball per competències a l’educació primària ", coordinat pel Centre de Professorat d'Eivissa i Formentera 2009 - Material del mòdul "La competència lingüística", impartit en dues sessions (1 i 2) al maig 2009, amb webquest, activitats de debat, autodiagosi i pràctica reflexiva, que van dur a terme els/les mestres de les sessions de formació, i als que agreixo la seva bona disposició i la seva admirable professionalitat. Resum 1

PRESENTATION

Dealing with diversity in project work

View

P 1- Institutional actors:

planning for organisational change. View

P 2-The role of institutional actors. View
P 3-Vision and innovation… what for? View
P 4-Resources for sharing practice and good performance.View
P 5-Developing leadership strategies.View
Euro-Mediterranean Workshop - Sharing and Evaluating Practices in the field of Diversity and Intercultural Dialogue, 7 – 11 July 2008, Alexandria, Egypt This workshop was organised in the framework of the memorandum of understanding between the Council of Europe and the Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation for the Dialogue between Cultures. To know more, visit Pestalozzi programs

Organització, funcionament i gestió dels centres educatius

Des de l'any 2005, aquest curs de Directors ha canviat força. S'ha actualitzat en especial el concepte d'escola inclusiva, que deixa de ser una tipologia diferencial per a ser un objectiu compartit per totes les escoles del sistema educatiu català vers la recerca de l'èxit escolar, l'equitat i la justícia social per a tothom. Es fa referència especialment:

-La naturalesa del centre educatiu
-Els models de direcció
-Els models de gestió

La gestió del currículum, la trasnversalitat i les competències bàsiques

Aquesta sessió per a caps d'estudi acostumo a donar-la amb exemples de Webquests y d'activitats de suport com ara les bastides. És una reflexió sobre l'evolució dels continguts i les metodologies escolars:

-Del syllabus al currículum per competències
-De la informació al coneixement
-De l’ensenyament guiat a la recerca autònoma

 

L'avaluació en l'organització, funcionament i gestió de centres

L'avaluació ha esdevingut l'estratègia de qualitat del sistema educatiu. Els cercles de millora contínua s'inclouen actualment en tots els cursos de gestió educativa. Aquesta versió per a equips directius és únicament una informació general, que compara concepte:

-L'avaluació interna del centre

-La innovació i la participació

-El pla de formació del centre

 

La diversitat abordada des de la gestió del centre educatiu

La sessió so'rienta especialment als docents i educadors que no es creuen professionals de l'educació en la diversitat... i van errats. L'evolució d'aquest concepte en educació ens ha condut a reconèxer que la diversitat és un fet natural i universal de tots els sers humans, a qualsevol edat. Per això l'hem deixat de "tractar" com una malaltia o "d'atendre" com un cas problemàtic. Ara s'ha de "gestionar" com qualsevol element més que por esdevenir un recurs educatiu profitós per a tothom.

L'organització de centres i la gestió de recursos

El lideratge dels equips directius eficients requereix formació específica en la gestió de recursos per a la innovació i la sostenibilitat. Aquesta sessió ha canviat molt amb la popularització de l'autonomia de centre i amb el treball en xarxa de les zones educatives, però incorpora nocions bàsiques que són atemporals...

Projectes de centre per a la creació de comunitat

Aquesta és una de les sessions per als claustres que té més versions i adaptacions, per tant no us estranyeu si us sembla una altre... Des que en Carl Bereiter i la Marlene Scardamalia van crear el seu Knoledge Forum per a desenvolupar el concepte de creació de coneixement col·lectiu, la comunitat educativa ha passat a tenir identitat pròpia. Cal construir comunitat amb intencionalitat transcendent i sostenible!