INTRODUCCIÓ. |
En el segle XV es van dur a terme
grans viatges marítims sobre els quals s’explicava una extranya malaltia que
afectava la tripulació d’aquells vaixells. Avui en dia sabem que aquella malaltia
era l’escorbut, una malaltia per carència de vitamina C que produïda
símptomes terribles. Actualment en els països
desenvolupats tenim la possibiltat de posar a la taula, cada dia de l’any,
productes de qualsevol tipus i de qualsevol part del món. En altres temps, en canvi, la dieta
de les persones estaba limitada pels productes alimentaris disponibles a la
regió on vivien. Per això, en llocs diferents hi havia hàbits alimentaris
també diferents, que, d’alguna manera, és mantenen avui en dia. En algunes
zones, malgrat la disponibilitat actual d’aliments, la dieta també continua
sent una qüestió cultural i religiosa. Diferents estudis que s’han dut a
terme durant els darrers trenta anys han posat clarament de manifest que els
habitants d’alguns països de la conca mediterrània tenen menys propensió a
algunes malalties que altres països. ü
Però, us heu preguntat mai què és
la dieta mediterrània i quins aliments la componen? ü
Us interessa saber la diferencia
entre nutrició i alimentació? ü
Es agradaria investigar quines
malalties podeu patir si no teniu una alimentació adequada? ü
Consumirieu productes transgènics? Si
és així, us animo a continuar amb la Tasca, som-hi !!! |
|