CARACTERÍSTIQUES
És un dels mamífers salvatges més grans, ja que alguns mascles poden pesar els 100 Kg. i superar els 80 cm. d'alçada amb el cap de perfil recte (a la creu).
Són animals de peu forçat, de constitució forta i d'extremitats nerviüdes, amb la cua molt curta i aixecada cap amunt. No tenen glàndules lacrimals. Les banyes (que arriben fins als 90 cm.) solen ser rugoses o anellades, surten plegades del cim del cap i s'encorben cap amunt i cap endarrere, tot divergint entre elles; a vegades es cargolen en espiral. Els mascles, anomenats bocs,cabrons o cabrots, presenten gairebé sempre, a la mandíbula inferior, una barba, més o menys llarga, característica. Sota el coll tenen dos penjols, anomenats popularment arracades.  
Les femelles són sempre més petites i no solen pesar més de 50 Kg. i tenen les banyes molt menys desenvolupades que els mascles. Per adaptar-se al difícil terreny dels ports, estan dotats d'unes ungles amples en les quals els dos dits tenen moviment independent, la qual cosa dota a l'animal d'una extraordinària adherència a la roca, a més de tenir <per se> l'animal una extraordinària agilitat per a saltar  i li permet escalar i enfilar-se per llocs rocallosos, vertaderes parets quasi verticals.
Els mascles sovintegen en parts més altes de les muntanyes que les femelles.Durant la major part de l'any es distribueixen en ramats no jerarquitzats amb joves que no es barallen entre ells  i formats generalment de sis a quaranta individus del mateix sexe.
REPRODUCCIÓ
És en arribar la tardor, quan comença l'època de zel, octubre, novembre,  que els grups de mascles es disgreguen i tenen lloc les aparatoses baralles en les quals els contendents s'incorporen sobre les potes posteriors i carreguen tota la seva força sobre la testa del contrincant. Les femelles, després de 5 mesos de gestació, donen a llum una cria (a vegades 2), anomenada cabrit, a les quals alleten durant 3 mesos.
ALIMENTACIÓ
S'alimenta d'herba, brots i plantes suculentes en general; són resistents i sòbries.
COMPORTAMENT
Són animals tímids i espantadisos.
ESTADÍSTICA
Aquesta espècie es troba en règim de protecció i de caça controlada. L'any 1985 als Ports de Beseit (a la comarca del Baix Ebre) n'hi havien  unes 5000.