Projecte Educatiu
Organigrama
Calendari
Serveis i Horaris
Estructuració dels aprenentatges

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trets d'identitat

El claustre de professors/es del CEIP Amat-Verdú entén l’escola en un sentit comunitari, pren com objectiu primordial la formació integral de la persona humana. És un centre educatiu arrelat al medi, integrador en la diversitat i obert a la participació activa de tots els sectors de la comunitat educativa.

És una escola transmissora de valors:

  • Democràtics, respecte mutu, tolerància i participació.
  • Ecològics, respecte per la natura i el medi ambient.
  • Solidaris, treball en equip, cooperació.

Objectius de l'escola

Objectius pedagògics

  • Potenciar el desenvolupament de la personalitat del nen/a. Recolzar l’equilibri emocional i l’autonomia personal. Afavorir una actitud oberta, respectuosa i crítica davant l’entorn natural i social. Potenciar una actitud respectuosa i col·laboradora entre els alumnes. Afavorir la integració d’hàbits socials, i de tècniques de treball intel·lectual que permetin desenvolupar l’autonomia de l’alumne. Aconseguir que l’alumne tingui una actitud interessada i activa davant els diferents aprenentatges. Donar la mateixa importància a totes les àrees, objecte d’aprenentatge i potenciar la interdisciplinarietat i l’aprenentatge significatiu. Aconseguir una actitud respectuosa i col·laboradora davant els alumnes amb diferents nivells d’aprenentatge i/o deficiències greus. Respectar la diferent evolució dels alumnes i adequar currículums i metodologia quan calgui. Afavorir una actitud respectuosa davant qualsevol manifestació religiosa. Afavorir una actitud oberta i respectuosa davant les diverses llengües i cultures que conviuen al nostre país. Afavorir curiositat i interès per les llengües d’altres països. Adoptar una actitud igualitària en el tracte amb els alumnes, sense discriminar ningú per raons de sexe, religió, cultura i races. Fomentar un ensenyament en el qual es desenvolupin la iniciativa, la recerca, la creativitat i l’expressió de les pròpies idees. Potenciar un tarannà obert, democràtic i participatiu, defugint l’autoritarisme i la competitivitat. Inserir l’acció educativa en el nostre context sòcio-cultural i potenciar la relació amb la societat (visites, excursions, colònies, etc.). Capacitar els alumnes per obtenir i tractar informació: buscar-la, entendre’n les formes en que es trobi disponible, seleccionar-ne el que pugui ser pertinent per a la finalitat immediata i presentar-la als altres de manera útil i entenedora quan calgui. Desenvolupar actituds i hàbits de cooperació i discussió mitjançant el treball en equip. Valorar la bellesa o la qualitat de les principals formes "d'imatges” del nostre context cultural. Orientar i ajudar els nens i les nenes en l’aprenentatge de la convivència i de la solidaritat, sense dogmatismes ni imposicions arbitràries i en la presa d’una actitud crítica envers allò que els envolta. Garantir l'orientació escolar i vocacional. Potenciar activitats escolars a l’aire lliure.
  • Facilitar la participació dels mestres en activitats de formació permanent

Objectius de Gestió i Participació

  • Potenciar la col·laboració dels alumnes en organització de l’escola. Mantenir una organització de l’escola que potenciï i afavoreixi la participació dels treballadors/es en la gestió i organització del centre. Aconseguir que els mestres, pares, treballadors no docents i alumnes participin en el control i gestió del centre de forma adequada a llurs capacitats i competències. Mantenir actualitzats els inventaris del centre en tot moment. Executar una gestió econòmica clara i transparent atorgant a la comissió econòmica el paper que li pertoca. Planificar i distribuir els recursos d’acord amb un estudi de les necessitats, fet amb participació dels implicats (mestres, pares, personal no docent) i sota l’òptica de la qualitat pedagògica.
  • Utilitzar mètodes i instruments per a un bona comunicació interna i externa dels aspectes administratius.

Objectius Humans i de Serveis

  • Potenciar una actitud de diàleg entre els alumnes i entre els alumnes i mestres. Impulsar el control de la disciplina escolar per part dels propis grups d’alumnes. Potenciar la negociació com a via de resolució de conflictes. Fomentar la participació i el treball en equip en tots els àmbits de la vida del centre. Fomentar i afavorir les activitats de reciclatge, d’actualització de continguts i metodologies. Mantenir relacions de col·laboració amb els pares dels alumnes. Mantenir els pares informats de la línia de l’escola i de les possibles modificacions i ésser respectuosos amb els suggeriments que ens puguin aportar a través dels canals establerts. Mantenir els pares informats en tot moment de l’evolució que segueixen els seus fills. Orientar l’organització i funcionament del menjador com un servei que, a més de l’alimentació, possibiliti l’adquisició d’hàbits personals i socials. Aconseguir la implantació, el respecte i l’observança del reglament de Règim Intern
  • Aconseguir unes relacions interpersonals cordials entre els mestres que facin possible la col·laboració en el treball i la implicació de tots en el desenvolupament del PEC.

Objectius de Relació amb l’entorn

  • Impulsar l’establiment de relacions i convenis amb altres centres i amb l’Ajuntament.
  • Participar en activitats culturals i educatives, en general, proposades per institucions (entitats culturals i/o benèfiques, Centre de Recursos, associació de Veïns, Administració central i local...) sempre que siguin coherents amb el Pla Anual de Centre i hi puguin tenir cabuda.
  • Aconseguir la participació dels alumnes en la celebració de les festes populars i en les principals manifestacions culturals de la nostra ciutat i país.
  • Potenciar la relació amb l’entorn social i natural (visites, excursions, colònies...)
  • Potenciar l’actitud de respecte envers l’entorn, afavorint aquelles accions medioambientals enfocades a millorar-lo i no degradar-lo.