L

Reportatge

La Marihuana

Una droga que no fa falta prendre.

 

El tema sobre la droga:

En alguns terrats hem vist una plantació que es diu marihuana. Hi ha gent que la consumeix són més o menys 10% de les persones i un 40% fuma cigarrets. La marihuana és una planta que quan es fuma fa un efecte que et fa riure molt. Però no solament això...

Una pàgina d'informació
http://ideasrapidas.org/marihuana.htm

 

. ¿Què és la marihuana?


És una planta (canaris saliva) els efectes tòxics d' droga degut a que conte una substància química dita delta-9 tetrahidro cannabinol (THC). Per obtenir la droga es pot fer servir tota planta. Las fulles fan el kifi, de las flors s' obtenen la grisa, i amb la resina de les flors forma el hashish o hachís. Els cigarrets de marihuana es solen dir porros.

Efectes de la marihuana.-

Els efectes depenen de la concentració de thc, de las característiques i enzims de cada persona, de la via d' administració i l' experiència, inclòs del ambient. Alguns efectes de la marihuana són immediats, altres es produeixen amb l'ús continuat


Efectes immediats de la marihuana (varien):

Unes vegades hi ha eufòria e irrealitat; altres vegades dificultats d' atenció i temors.
Desprès s'altera la percepció sensorial; apareix un excès de sensibilitat i sugestió que produeix alteracions de l'estat d'ànim .

La marihuana disminueix el control propi. Pertorba el cervell originant una situació de riure tonto amb la mirada perduda , fantasies, desorientació, inclòs al·lucinacions.
Més endavant apareix la deixadesa , indiferència, pasotismo, pèrdua d' energia per moure's, falta d' il·lusió i de motivació, que invita a prendre de nou la droga.

 

Efectes secundaris de la marihuana (també varien):

* efectes físics: La marihuana deteriora els pulmons y les cèl·lules, sobre tot els glòbuls blancs i els espermatozoos. Accelera les pulsacions. Disminueix les defenses . Fa malbé el coll (faringitis, tos). Un sol porro deixa més quitrá als pulmons que alguns cigarrets entre altres motius per que es fuma sense filtre (bronquitis, asma).

* efectes psíquics: La marihuana distorsiona la percepció , disminueix la memòria i la voluntat, dificulta pensar, aprendre i prendre decisions, produeix ansietat y agressivitat alternada amb desequilibrits psíquics. Fa perdre interès i motivació per les coses normals La marihuana crea dependència psíquica, disminueix la llibertat. Causa danys cerebrals irreversibles o de lenta recuperació. Augmenta el desordre personal i deteriora els aspcetes extrems ..

* efectes socials: La marihuana producte disgustos familiars, inestabilitat laboral, pèrdua de capacitades professionals, actes delictius , propagació de la droga, aillament en grups de drogadicció. La marihuana és el pas previ a drogues més fortes.


3.¿Cóm deixar de prendre marihuana?

La marihuana disminueix la voluntat i crea addició psíquica; per aquesta és costosa deixar-la. Per aconseguir la recompensa: tenir el temps ocupat, tallar amb els ambientes de droga i buscar altres alicients vitals . Però el millor de tot és no començar a pendre-la . Per deixa-hor el millor és no començar.

 

Autors: Rubén Sánchez González i Judit Martín Fernández

Maltractament Infantil
Nivell d'Estudis