Api

Número: 43

Nom de la planta: Api

Família: Umbel·líferes

Classificació: Angiospermes

Nom científic: Apium graveolens

Tamany: 10 cm.


Descripció:

L'api és una herba bianual. Els talls, que fan de 30 a 75 cm de longitud depenent de les varietats cultivades, es consumeixen crus o cuits, en amanides. Si es deixen créixer de forma natural, els talls adquireixen un color verdós i un tast lleugerament amarg. En canvi, si es cultiven, solen blanquejar-se durant les etapes finals de creixement. El procés seguit per a emblanquir els talls es compon del fet de cobrir la planta de manera que només les fulles rebin la llum del sol. Així s'elimina el color verd i sabor amarg, però també part de les vitamines. Si es deixa créixer durant el segon any, l'api emet talls florals de 60 a 90 cm d'alçada que porten umbel·les de flors blanques diminutes. El fruit assecat de l'api s'utilitza com a condiment.


Altres plantes de la mateixa família:

Fonoll

Julivert

Pastanaga borda