Número: 43
Nom de la planta: Api
Família: Umbel·líferes
Classificació: Angiospermes
Nom científic: Apium graveolens
Tamany: 10 cm.
Descripció:
L'api és una herba bianual. Els talls, que fan de 30 a 75 cm de longitud depenent de les varietats cultivades, es consumeixen crus o cuits, en amanides. Si es deixen créixer de forma natural, els talls adquireixen un color verdós i un tast lleugerament amarg. En canvi, si es cultiven, solen blanquejar-se durant les etapes finals de creixement. El procés seguit per a emblanquir els talls es compon del fet de cobrir la planta de manera que només les fulles rebin la llum del sol. Així s'elimina el color verd i sabor amarg, però també part de les vitamines. Si es deixa créixer durant el segon any, l'api emet talls florals de 60 a 90 cm d'alçada que porten umbel·les de flors blanques diminutes. El fruit assecat de l'api s'utilitza com a condiment.
Altres plantes de la mateixa família: