Aquesta Jornada té la finalitat de millorar les competències tècniques en TIC del professorat especialista en educació especial assistent al SATI DNEE.
JUSTIFICACIÓ
   
INSCRIPCIO
 
PLA DE TREBALL
 
DOCUMENTACIO
 
 
   




 
jfonoll@pie.xtec.es
 

 

Jornada Tècnica TIC

JTE1 Professorat Diversitat i NEE

Dia 17 de novembre de 2003 3 a 18 hores


Pla de treball

 

En aquesta sessió us proposem preparar un material educatiu que pugueu utilitzar amb els vostres alumnes, ja sigui amb l’ordinador o bé sobre paper.

Per preparar-lo haureu d’aplicar tècniques i estratègies que si no coneixeu el formador us explicarà. Aquestes també estan detallades en l’annex d’aquest document.

Aquestes pràctiques s’han tret del curs DC36 Formació TIC en Centres, que podeu trobar al CD-ROM Materials de Formació 2003

Per tal de facilitar la realització d’aquesta activitat amb el poc temps que disposeu hem preparat un model que vosaltres haureu de refer amb continguts diferents.

En finalitzar la sessió, la suma dels diferents exercicis de cadascun de vosaltres farà un material de suficient entitat que podreu utilitzar a classe i sabreu adaptar-lo ja que haureu participat en la seva elaboració.

Passos a seguir

El conjunt de passos a seguir consisteix en

  1. Situar-se en l’espai de treball. Navegar per l’ordinador identificant les diferents unitats de disc, carpetes i fitxers. Cal que us quedi clar on esteu i com està organitzat  el disc dur.
  2. Crear una carpeta i posar-hi un nom significatiu. Per treballar amb ordre i després poder-vos endur el material que heu fet és necessari crear una carpeta. La carpeta es pot crear a C:\Mis documentos o a la unitat T:\ . És imprescindible que tots els materials els poseu dins aquesta carpeta.
  3. Crear una drecera que posi en marxa l’activitat exemple. El formador us indicarà on està l’activitat exemple i com crear una icona a l’escriptori per engegar-la.
  4. Buscar imatges a internet. Per preparar qualsevol material necessitareu imatges.
  5. Tractar les imatges perquè tinguin una mateixa mida que sigui adequada a l’exercici. Amb el PaintShopPro podeu obrir les
  6. Buscar sons. Molt probablement també necessitareu paraules, sons o músiques per preparar el vostre exercici. En aquest cas és més difícil trobar-les a internet, però si les podeu trobar a diferents CD-ROM.
  7. Muntar l’activitat amb el programa triat utilitzant els recursos guardats a la vostra carpeta. Aquesta és la part més productiva, ja que teniu les “peces” i una vegada muntada una les altres es construeixen de manera semblant.
  8. Desar l’arxiu a la vostra carpeta i fer una drecera a l’escriptori per poder-la engegar amb facilitat.
  9. Comprimir la carpeta  amb el Winzip per poder-vos emportar  l’activitat sense problemes
  10. Enviar-vos un correu electrònic, i de passada enviar-lo a un company, al formador i a jfonoll@pie.xtec.es amb la finalitat de fer-ne un recull. Si cal, podeu utilitzar el Tisores per fraccionar el fitxer i enviar-lo en dos missatges.
  11.  Llegir el correu electrònic del company, descarregar-vos el fitxer comprimit a la vostra carpeta, descomprimir-lo i crear una drecera per veure’l.

     

 

XTEC