Les migracions humanes

Visual i Plàstica 10



País nou, sensacions noves

Colors freds i colors pàl·lids



Ja érem dins l’avió, camí del nou país que ens esperava. Jo mirava per la finestreta per curiositat i potser per intentar reconèixer algun paratge que em recordés el meu poble, ja molt llunyà.

Des de l’alçada es veien el que deurien ser camps llaurats i muntanyes, tot eren diferents tons de verd dels arbres i dels camps i la neu dels cims, aquests colors em van produir una forta sensació de fred. Estava tan acostumat a l’escalfor dels colors del meu país...! Allà tot té un to rogent, grogós, el sol  sempre pega amb força.

A més d’aprendre l’idioma també m’hauré d’acostumar a aquests canvis, a aquestes noves sensacions.  

El protagonista de la nostra història continua preocupat pels canvis que s’estan produint en la seva vida.

En aquest moment del seu viatge observa els diferents colors  del paisatge que observa i  ens explica les sensacions que li suggereixen.

El nostre entorn és ple de colors i vosaltres podeu manipular-los i seleccionar-los per aconseguir fer obres que expressin determinades sensacions.

Segons el to que domini en una imatge podem diferenciar colors freds i colors càlids. Els colors freds són aquells on predominen els blaus i els colors càlids on predominen el magenta i el groc.

Observeu la imatge:





Quina sensació us dóna?

Segurament càlida, ja que els colors predominants són el magenta, el groc i el taronja (barreja entre el magenta i el groc).


Activitats


  • Dibuixeu una composició semblant a l’anterior però aquesta vegada la sensació que ha de donar és de fredor.


 Retorn a l'índex A l'activitat següent